ZCFC kijkt na degradatie alweer vooruit naar nieuwe seizoen

Zaandam- Het is een bewogen seizoen geweest voor het Zaans Oranje, naast de impact van Corona en de daaruit volgende inhaalwedstrijden bij veel teams, ook de nodige trainerswissels bij de selectie. De hoofdtrainers Willem Zeijlmans en Don Koehorst bleken van tijdelijke aard en Ron Karreman nam de laatste paar wedstrijden het stokje over. De vrouwen 30+ zijn kampioen geworden bij het 7 tegen 7 voetbal, de MO13 heeft een geweldig toernooi gehad in Zeewolde waar ze eerste zijn geworden, de lol bij de jeugd van ZCFC en de senioren is na Corona weer langzaam maar zeker weer terug te vinden. Het piepte en kraakte om de elftallen rond te krijgen, maar het is ook dit seizoen weer gelukt. Veel dank aan iedereen die het weer mogelijk heeft gemaakt, jullie maken de vereniging.
Selectie
Het eerste elftal is het niet gelukt om zich te handhaven in de 3e klasse. Afgelopen dinsdag is nipt met 1-2 van het Amsterdamse VVA de Spartaan verloren. Er is gestreden tot aan de laatste minuut, maar het was helaas net niet voldoende. Een bewogen en bevlogen wedstrijd die veel vertrouwen geeft voor het volgende seizoen. Een diepe buiging voor de jonge heren die er alles aan hebben gedaan.
Door de vele afzeggingen halverwege de competitie is ongeveer 2 maanden geleden besloten de volledige JO19 vervroegd door te schuiven naar de selectie. Dat resultaat mag er in ieder geval zijn: een erg jonge maar zeer talentvolle groep ZCFC spelers uit de eigen gelederen. Veel respect voor alle mannen die er de afgelopen weken de schouders onder hebben gezet en ook in het nieuwe seizoen op de velden bij de Zaandammers te bewonderen zullen zijn. Deze groep is de toekomst voor de club en dat is de afgelopen periode maar weer eens duidelijk geworden.       Met deze verschuiving zijn er ook spelers die afscheid hebben genomen en naar een andere club zijn gegaan.
Jeugd
Ook bij de jeugd is het seizoen succesvol afgesloten. Op 10 juni tijdens de open dag waar 65 deelnemers van binnen en buiten de club genoten hebben van een top-avond. De JO18-1 greep net naast de titel, net als de JO17-1. Voor het komende seizoen verwachten ze op sportpark Kalverhoek dezelfde hoeveelheid teams  te kunnen inschrijven bij de KNVB.
Senioren
Vorig seizoen hadden we al de primeur van het nieuwe 10e herenteam bij ZCFC, maar ze mogen in Wijdewormer voor het nieuwe seizoen het 11e herenteams aankondigen. Een mix van oud ZCFC spelers van FC Zaandam die zich graag bij het Zaans Oranje willen aansluiten.
Daarmee zitten ze wel aan de maximale capaciteit van het aantal seniorenteams: de groei van de vereniging word namelijk bepaald door het aantal beschikbare vrijwilligers (waaronder scheidsrechters), daarnaast willen de oranje zwarten ook nog wat ruimte overhouden voor de jeugd. 15 seniorenteams (11 heren, 2 dames, 1x veteranen, en het G-team), 11 jeugdteams en de mini’s: Kortom: ze staan er bij ZCFC prima voor.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl