Fortuna Wormerveer uitgeschakeld in Haaren

Haaren- In de nacompetitie stonden er voor Fortuna Wormerveer Zondag 1 alleen maar uitwedstrijden op het schema. Zondag was het reisdoel voor de Fortuna fans en spelers Sportlaantje 2 in Haaren. Dus 123 kilometer heen en net zoveel terug. Als je dat doet -heen en terug reizen- met een winst in de tas maakt het niks uit. Helaas bleef een overwinning voor Fortuna Wormerveer uit en zal het ook komend seizoen 1e klasser blijven.
Op het gezellige complex van Nemelaer wordt gebruik gemaakt van natuurgrasvelden. Voor de kunstgrasgeneratie van de Westerse bezoekers op voorhand een nadeel. En was het niet Johan Cruyff die stelde dat ieder nadeel ook een voordeel heeft? Nadelig aan Fortuna Wormerveer kant beslist het ontbreken van de Zaanse topscorer Jordi Wigman die al met een been op Schiphol stond. Gelukkig heeft Fortuna W een brede selectie en stonden er elf gemotiveerde spelers op het keurig gemaaid egale, maar gortdroge grasveld. Die droogte maakte dat de bal beslist matig zou gaan rollen. Kunstgrasgeneratie.
De Wormerveerse mannen gingen enthousiast van start. Dat deden zij onder leiding van arbiter Marco Oosting die helemaal uit Groningen kwam. Hij dacht aanvankelijk een soort van thuiswedstrijd te krijgen in Haren in zijn provincie, maar dat bleek iets anders te liggen.
Het spel vliegt over en weer, maar na een kwartier lukt het de thuisploeg toch om doelman Justin te verschalken. Na die klap pakte Fortuna Wormerveer het weer goed op en begon met druk zetten. Nemelaer begint te kreunen en zuchten, maar weet de 0 te houden. Als de bezoekers wat zorgvuldiger met de kansen omgaan is er van alles mogelijk. Dat beseft rksv Nemelaer zich ook en een vrije trap lijkt de 2-0 te worden, maar Justin tikt de bal uit de kruising. Er volgen de nodige corners van de groengele brigade en meer en meer lijkt het gras de grootste tegenstander voor het in het wit gehulde Fortuna W.
In die laatste fase van de eerste helft moet Ivan geel accepteren van de arbiter waar menigeen aan Wormerveerse zijde een vraagteken achter zette. Bij tijd en wijle probeert Fortuna W wel het vijandelijke doel op te zoeken, maar de echte overtuiging ontbreekt ogenschijnlijk.
Als eerder in de competitie is er het besef dat het anders moet en dat betekent dat het initiatief nu wel in Wormerveerse handen is. Dat wil niet zeggen dat er geen vijandelijke aanvallen zijn, maar die worden steeds op tijd afgestopt. Al heel snel is het Emre die een schot lost dat via een Nemelaer -onderdaan in de kruising achter doelman Florus Bressers verdwijnt (1-1).
Niet veel later lijkt de 1-2 er aan te komen, maar de bezoekers kwamen een teenlengte tekort. De combinaties lopen goed en Nemelaer staat onder druk. Slechts sporadisch komen zij nog tot aanvallen. Terwijl in de warming-up Aaron en Kenyon bezig zijn onderschept Ivan een bal en gaat alleen op de keeper af. Deze weet de poging te keren. Bijna wordt de Nemelaer keeper weer door Emre verrast met een schot van afstand, maar dat gaat net anders dan heel Fortuna dacht en hoopte. Geheel tegen de verhouding in -maar daar denken ze in Haaren heel anders over- wordt het 2-1 waarbij niet alleen Justin werd verrast door een schot van afstand. Eigenlijk niemand had dit verwacht. Dan volgens wissel Stijn eraf Kenyon erin, Dani eraf Aaron erin. Meteen daarna een grove overtreding op Danyl. De keeper stopt met enig geluk de inzet van Emre. Dan komt ook Gianluca erin en gaat Ivan eruit. Fortuna W is sterker en dat noodzaakt Nemelaer te beginnen met vertragen. Fortuna W is voetballend veel beter, Nemelaer houdt alleen nog maar tegen.
Als er nog 7 minuten officieel te gaan zijn krijgt Danyl om onbegrijpelijke redenen geel. Tevens komen Aram en Ercrüment erin en gaan Revinio en Cani eruit. De pressie moet opgevoerd worden. Het tijdrekken aan N-zijde neemt – geheel begrijpelijk – grote vormen aan. Hoeveel blessuretijd zal er bijkomen? Fortuna perst er nog een offensief uit waarin Gianluca tegen de keeper aankopt. De gelijkmaker hangt in de lucht, maar een snelle break van Nemelaer maakt dat Fortuna Wormerveer deze wedstrijd met 3-1 gaan verliezen. Volgend seizoen zal het opnieuw moeten proberen om uit de 1e klasse te komen.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl