Flinke versterkingen voor 3e klasse subtopper Sporting Krommenie

Het eerste volledige seizoen van Sporting Krommenie in de 3de klasse zit er op. Een mooi seizoen waarin tot de laatste speeldag werd meegedaan voor een plek in de nacompetitie.
De zondag 3e klasse B is een kwalitatief sterke klasse met leuke derby’s.
Uiteindelijk is Sporting op een 5de plaats geëindigd wat gezien de tegenstanders een knappe prestatie is. Het puntloze KSV uit Heerhugowaard degradeert naar de 4de klasse. RCZ komt hier mogelijk voor terug wat weer een mooie derby zou betekenen. De Krommenieërs feliciteren de terechte kampioen Saenden maar gaan de mooie potjes op het scherpst van de snede, met veel bezoekers en volle kantine, missen. sc Hercules Zaandam, vv Limmen en SVA spelen vanuit de periode in de 3de klasse B om promotie.
Door het goede seizoen is er aan belangstelling geen gebrek. Reserve aanvoerder Jim Gielen maakt de overstap naar Saenden om het in de 2e klasse te proberen. Nick Lenos die dit seizoen met minder speelminuten toch nog 7 goals maakte, gaat naar zvv Zaandijk. Landry Monni is verhuisd naar Capelle wat de afstand simpelweg te groot maakt om door te gaan. Wessel Krook die continu tegen het 1e elftal aanschuurde gaat naar cvv Blauw-Wit Wormerveer in de 4de klasse zaterdag. Sporting Krommenie wil deze spelers voor alle inzet bedanken en wensen hen veel succes en geluk bij hun nieuwe club.
Ook zijn ze blij te kunnen melden dat de selectie voor de rest intact blijft. Zo ook Nick Baas die heeft aangegeven toch door te gaan ondanks veel interesse van andere clubs.Waar spelers gaan, komen er ook altijd spelers. Door de komst van onderstaande spelers is de selectie weer voorzien van de nodige kwaliteit en gaan ze met zijn allen voor een nog beter resultaat in het seizoen 2022-2023.
Leroy Timmer komt over van competitiegenoot WSV’30. De getalenteerde, en makkelijk scorende, buitenspeler had al meerdere keren meegetraind om uiteindelijk de knoop door te hakken. Met Leroy krijgt Sporting er de zo gewenste aanvullende versterking bij. Syb Visser komt over van VV Assendelft waar hij een vaste waarde was. Met zijn overstap is Syb terug bij de club waar hij als junior zijn debuut maakte in het 1e elftal. Met zijn ervaring, opgedaan in de 1e klasse zondag zal hij de ploeg op sleeptouw willen nemen en voorzien van de nodige routine en drive. Ook Christiano Peters komt over van VV Assendelft. De rappe vleugelaanvaller gaat de concurrentie aan op de flanken. Met zijn kracht en snelheid moet dit zeker gaan lukken. Met Stef de Joode- als spits- en Bjorn van Rijnbach (keeper) krijgt Sporting Krommenie twee talentvolle ‘oud’ jeugdspelers terug. Het uitstapje als jeugdspeler richting Fortuna Wormerveer heeft ze goed gedaan. Ondanks de leeftijd zullen Stef en Bjorn gaan aansluiten bij de selectie. De jonge maar sterke spits Stef moet bij Sporting voor de nodige goals gaan zorgen. Bjorn van Rijnbach is zowel letterlijk als figuurlijk ontzettend gegroeid en zal de strijd aangaan met de overige keepers binnen de selectie. Daarnaast stromen er 8 spelers door vanuit de talentvolle O-19 selectie. Dit zijn Alain Steenbergen, Ando de Ridder, Max van Amerongen, Mex Kok, Mike van de Poll, Stijn Vels, Selle Pupping en Sven Lobbezoo. Een aantal van hen hebben afgelopen seizoen al minuten mogen maken in de selectie. Tijdens de Zaanstad Cup zullen meerdere nieuwkomers al te zien zijn. Zondag 12 juni is er bij Sporting Krommenie ook nog het familiedag toernooi. Met nog wat toernooien en de voetbal2daagse nog in zicht is het nog niet helemaal afgelopen met het voetbalgeweld.