Degradatie FC Zaandam een feit

Zaandam- Zaterdag 11 juni een spannende dag voor Serdar Ozturk en FC Zaandam in verband met de eerste wedstrijd voor de nacompetitie en het behoud van een plek in de 2e klasse A voor FC Zaandam. Historisch gezien kan het ook zomaar de laatste wedstrijd betekenen van FC Zaandam. Bij winst gaan ze nog minimaal 2 wedstrijden door en bij verlies rest de nieuwe vereniging ZVC’22 Zaandam een plek in de 3e klasse. Er stond wat op het spel en ook de tegenstander is niet de minste.
Olympia Haarlem was de laatste jaren onaantastbaar in de 3e klasse A maar werden elke keer opnieuw verslagen door Covid-19. Anders had dit team al lang en breed in de 2e klasse of hoger gespeeld. Een team om enorm in de gaten te houden de aankomende paar jaren. De eerste fase van de wedstrijd duidelijk zichtbaar dat Olympia Haarlem over een technische ploeg beschikt. Echter gescoord werd er niet.
De grootse kans van de wedstrijd was voor Michael Nguyen die op 4 meter van de keeper de bal gered zag worden door de keeper van Olympia Haarlem. Kort voor de rust was er een vrijetrap recht voor keeper Jory Witlam die uitstekend gered werd.
De 2e helft was het snel over en uit voor FC Zaandam, een vrije trap werd uitstekend ingeschoten en de Haarlemmers kwamen verdiend op voorsprong 0-1. Brian Klein Reesink had het niet makkelijk met de 37 jarige Lionel Frederik die moeilijk af te stoppen was. Olympia Haarlem stoomde door naar 0-3 en 0-4 en het bleek over en uit voor de thuisploeg. Degradatie is een feit voor FC Zaandam in het laatste jaar van het bestaan. Volgend seizoen gaan de Zaandammers samen met zvv Zaanlandia verder als ZVC’22. Dan zal er moeten worden gestart in de zaterdag 3e klasse.
Opstelling: Jory Witlam, Lars van Vliet,Isaak Scheper Michael Nguyen, Mounir Raji, Brian Klein Reesink ,Hatim el Abbassi, David Zwiebel. Zino Hartgers, Cerezo Hartgers.Luuk Steenkamp.
Wissels: Elias Clement, Chayo Leito. Marvin Cairo,Saga.
Zaterdag 11 juni: Nacompetitie FC Zaandam- Olympia Haarlem 0-4 (rust: 0-0)
Door: Hennie van den Berg

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl