Fortuna Wormerveer zondag 1 overleeft 1e ronde en blijft volop in promotiestrijd verwikkeld

Alkmaar- Op het goed bekende complex in Alkmaar heeft Fortuna Wormerveer uitstekende zaken gedaan. Tegenstander AFC’34 werd na verlenging met 2-3 verslagen.
Dat maakt dat de Fortuna Wormerveer fans zondag massaal zullen afreizen naar rksv Nemelaer. De club speelt aan Sportlaantje in Haaren dat te vinden is in de Noord-Brabantse gemeente Oisterwijk. Voorafgaand aan deze match was het Hendrik Jan Anepool- hij was ooit doelman in de WFC jeugd, maar inmiddels al jaren een Groen Geel korfbalicoon- die alle vertrouwen in een goede afloop had. ‘Als ik er bij ben winnen ze!’
Dit soort partijen staan bekend als knock-out wedstrijden. Je moet winnen om door te kunnen gaan. Van meet af aan is Fortuna Wormerveer goed bij de les. Het eerste schot komt van Dani waar de keeper het moeilijk mee heeft. Danyl ontvangt vervolgens zijn eerste van vele tikken. De eerste 5 minuten zijn beslist voor Fortuna, een hard schot van Emre wordt gestopt.
Dan zakken de Wormerveerders wat in en laten de Alkmaarders opbouwen. Dat geeft ruimte in de voorste linie. Een vrije trap van Arsenio wordt prachtig door Jordi verwerkt en in de touwen geschoten. We zijn acht minuten onderweg. Na een kwartier spelen lijken de Wormerveerders beter maar AFC’34 komt beter in haar spel. Er middenveld gevechten. Het in grote getal aanwezige publiek krijgt waar voor haar denkbeeldige geld. In het doel van de bezoekers stond Justin. Hij doet het uitstekend en het lijkt of hij al jaren niet anders doet. Zijn eerste redding ziet er goed uit. ‘Fortuna W moet simpel blijven voetballen. We leveren te gemakkelijk de bal in’ zo is de mening langs de lijn.
De corners van de thuisploeg zijn telkens een probleem. Het gaat tot de 21e minuut steeds goed, maar dan is het een klutsbal waarmee de 1-1 gemaakt kan worden. Hierna is het spelbeeld omgedraaid, Fortuna zakt (te) ver in en geeft de blauwgelen de ruimte om vrij op te bouwen. Richting de pauze breekt Danyl door maar is eerde bij de achterlijn dan gedacht. Na wat AFC`34-corners en der daarbij behorende stress is het toch weer Emre die een goede actie inzet waar de keeper veel moeite mee heeft.
Als dan Justin op de helft van Wormerveerder helft een bal onderschept speelt hij Danyl aan die op de middenlijn neergehaald wordt. Helemaal gerust zijn de supporters er nog niet op en meteen ontstaat na geklungel in de Fortuna-defensie een enorme kans voor de Alkmaarders. Deze bal gaat gelukkig mis en kunnen de bezoekers even op adem komen.
Met de gemoedsrust is het snel over als AFC’34 binnen de minuut – teveel vrijheid in de 5 meter- de 2-1 al in het netje lepelt. Fortuna W herstelt zich gelukkig vlot en probeert weer grip op de wedstrijd te krijgen. Dan is het een de 5e minuut een afstandsschot van Arsenio dat doel treft (2-2). Niet veel later is er een vrije trap voor Fortuna W van 20 meter afstand. Helaas schiet Arsenio- ex speler van AFC`34- over.
AFC`34 zet weer aan en in de 57e minuut wordt de bal tot driemaal toe gestopt op de Fortuna W doellijn. Je kunt stellen dat de Zaankanters goed weg komen. Het tempo gaat omhoog om een beslissing af te dwingen. In de 62e minuut een voorzet Cani, de kopbal van Jordi- die deze wedstrijd overal was te vinden- gaat naast. In deze fase heeft Wormerveer het initiatief in handen en beginnen de Alkmaarders steeds nadrukkelijker de arbiter van adviezen te voorzien. Het spel gaat op en neer. Hoogste tijd voor de trainers om te wisselen. De moegestreden Stijn gaat eraf en Ivan komt erin. Dat zorgt meteen voor meer power in de frontlinie. Justin moet tussentijds nog wel een paar keer ingrijpen en ziet zelfs een kopbal rakelings over zijn heiligdom scheren.
Dan komt Aram binnen de lijnen voor Jordi die zich werkelijk kleurenblind heeft geknokt. Met een dubbele wissel probeert AFC’34 trainer Job Dragtsma de bakens te verzetten. Dat wil niet lukken en gaan we over tot 2×15 minuten verlenging.
Fortuna Wormerveer probeert meteen druk te zetten. Er wordt nog wat gewisseld aan Alkmaarse zijde en in speelminuut 100 roept alles wat AFC’34 er is op het veld om een penalty. De referee ziet dat anders. Tot de rust in de verlenging geen doelpunten. Als er na nog een kwartier geen winnaar is worden het penalties. De vraag is dan inmiddels wie over de beste conditie en meeste geduld beschikt.
Trainer Rene van Elslan stuurt dan Gianluca en Aaron in het veld voor Dani en Cani. Binnen de lijnen is het is ondertussen hard werken geworden. En dan is daar als vanouds Ivan die op uitstekende wijze de 2-3 scoort. Er wachten ons dan nog 10 spannende minuten. Youp komt in het veld voor Danyl en AFC`34 lijkt het moeilijker in te gaan zien. De strijd blijft onveranderd spannend. Zelfs de AFC`34-keeper gaat mee ten aanval, maar het mag allemaal niet baten. Fortuna Wormerveer stapt onder groot gejuich van het veld. Een compliment voor alles en iedereen die betrokken is geweest bij deze belangrijke winst! En Hendrik Jan Anepool natuurlijk voor zijn vertrouwen dat niet werd beschaamd. De Wormerveerders kunnen zich opmaken voor de volgende ronde en de promotie koorts stijgt in het Wormerveerse.