Routine Kolping Boys (zat) niet voldoende om Fortuna Wormerveer (zat) af te stoppen

Oudorp – De eerste ronde van de nacompetitie- die promotie naar de derde klasse zou kunnen opleveren- is door Fortuna Wormerveer (zat) op prima wijze afgesloten. Na een 1-0 achterstand werd er uiteindelijk een 1-3 zege geboekt. En ja, dat verschil had best wat ruimer kunnen uitvallen.
Aan de voorbereiding heeft het beslist niet gelegen. Chef-kok Helene – in het dagelijks leven de vrouw van trainer Marcel Blank en nu de keukenprinses op notabene haar verjaardag- schotelde de mannen een stevige sportmaaltijd voor. En die ging er in als God’s woord in die ouderling.
Op Sportpark De Nollen aan de Beverdam in Oudorp- gemeente Alkmaar- was het een drukte van belang. De meeste aanwezigen kwamen niet voor het duel op het hoofdveld. Gelukkig was er een flinke Fortuna Wormerveer afvaardiging. Eindelijk waren de Wormerveerders weer eens in de meerderheid.
Bij de tegenstander viel het op dat de geboortejaren flink wat lager lagen dan die aan Fortuna Wormerveer zijde. Nick Korssen speelde jaren op topniveau in het zondagse eerste en met zijn ervaring (1994) is hij nog altijd een prima speler. Om hem heen nog veel meer routine die te hooi en te gras werd ingezet. Want een tegenstander uit zijn spel halen is nodig als je weet dat je qua voetbal te kort gaat komen. En een beetje talmen en praten tegen het arbitrale trio heeft voor- en nadelen.
Al heel vlot zag Ivan een schot rakelings naast gaan en brak Gianluca door maar bleef de stand 0-0. Er waren toen nog geen vijf minuten gespeeld. Na een kwartier een uitval van de thuisploeg welke werd afgesloten met een perfect genomen vrije schop die stijf en onhoudbaar in het kruis boven Rik verdween (1-0). Dat noopte onze boys meer power te gebruiken. Toch probeerde Kolping nog eens een vrije bal in het Fortuna W-doel te schieten. Nu ging de bal gelukkig over.
Na ruim een half uur was de overmacht van Fortuna W daar. Een actie tussen Ivan en Gianluca levert een corner op. Net veel later komt Yannick vrij in de Kolping -16 meter na splijtende pass. Hij ziet zijn bal net naast gaan. Gianluca schiet daarna via verdediger naast en kraakt en steunt het oudere Kolping Boys maar blijft overeind. Gianluca lijk te gaan profiteren van zijn jeugdige elan, maar wordt voor de thuisploeg net op tijd afgestopt. Een snelle aanval brengt Ivan in goede positie maar andermaal net naast. Hoe is het toch mogelijk!
Dan ineens moet Rik vlak voor de pauze gestrekt naar de grond om onheil te voorkomen. De aanval die daarop volgt is snel en dat wordt een Kolping-verdediger teveel. Hij maakt hands in het strafschopgebied en dus moest arbiter Smith een strafschop toe kennen. De gastheer sputterde nog wat tegen en dat kwam een van de mannen op een rode kaart te staan. Ran raakte niet uit zijn evenwicht en schoot onberispelijk de 1-1 binnen.
In de rust wordt er onder de Fortunezen geconstateerd dat de tweede helft het kwaliteitsverschil in doelpunten moet gaan worden uitgedrukt. Kenyon en Youp nemen de plekken over van Jordi en Ivan. Kenyon is gretig en meteen op dreef. Zijn voorzet komt bij Ian terecht die overschiet.
In die fase merkt de arbiter dat hij naast zijn twee assistenten Marees en Vagevuur nog veel meer assistenten in het veld heeft staan. Als Kenyon goed wordt vrijgespeeld en doordendert komt hij aan het einde van zijn rush net een teenlengte tekort. Dan is het Gianluca die de 1-2 scoort en zorgt voor opluchting in het Fortuna kamp. Net daarvoor belandde de bal al op de lat.
Die voorsprong maakt Kolping overigens niet meteen lam. De spitsen Korssen en Berkhout blijven handenbinders en waakzaamheid blijft een noodzaak.
Na het nodige gerommel in de F defensie zonder gevaar lijkt Yannick de 1-3 te scoren, maar staat buitenspel in de 5 meter.
Dan is het Kenyon die na een lepe een schot op de paal uiteen ziet spatten. Een vrije trap van Kolping gaat vlak daarna maar net voorlangs. Dan gaat Mike er uit en komt Kay in het veld. Hij staat in no time in kansrijke positie.
Dan is er uit het niets toch gevaar. Geklungel in F defensie en hoe de K spits het voor elkaar kreeg doet er niet toe, maar hij schiet onbegrijpelijk over. Daarna neemt Fortuna het heft goed in handen en ontstaan er de nodige kansrijke situaties. Een goede ingreep van Ian biedt hem de ruimte een schot los te laten dat naast gaat. Yannick komt uit een prima combinatie vrij voor keeper.
Dan laat Kenyon zijn tegenstaanders zijn hielen zien en is het uit zijn voorzet Gianluca die de 1-3 ‘eindelijk’ binnen weet te tikken.
Coach Marcel wisselt Ran en Gianluca voor Jayden en Jarno en lijkt de 1-4 te vallen, maar staat Yannick volgens de grensrechter buitenspel. Vlak voor het laatste fluitsignaal breekt Ian bijna door om de 1-4 te gaan scoren. De K-doelman doorziet dat en staat netjes in de weg.
Dan fluit d arbiter af. Marcel complimenteert hem voor de leiding. ‘U floot beter dan wij voetbalden’ was het commentaar. ‘We hebben te lang gewacht met de klap uit te delen. Als je eerder het verschil maakt spel je ze naar een grotere nederlaag. Maar dit resultaat is prima. We hebben een mooie, gevarieerde selectie. Dat geeft de burger moed.’
Welke club de volgende tegenstander voor de Wormerveerders zal worden is nog even onduidelijk. Volgens Marcel Blank komt deze uit de wedstrijd tussen ‘t Gooi en Posthoorn. Oorspronkelijk zou dat zaterdag 11 juni een wedstrijd worden tegen de nummer 13 uit de 3e klasse A waarin ook ZCFC speelt. Dat was Blauw Wit (Amsterdam) dat zich eerder al terugtrok uit competitie.