Geslaagde SMD Cup 2022 voor zaalvoetballers

Krommenie – Afgelopen zaterdagochtend waren geen luilakken te vinden in het Trias Sportcentrum in Krommenie. Kamal Qebayli, als jongerenwerker werkzaam in de JongerenHUB Zaanstad Noord, had samen met zijn collega’s en Sportbedrijf Zaanstad een zaalvoetbaltoernooi georganiseerd voor jongeren vanaf zestien jaar. Het werd een heus internationaal toernooi door de deelname van een team uit Boom, ‘België.
Wethouder Sport Gerard Slegers deed de aftrap. Hij riep de jongeren op er vooral een verbroederende dag van te maken. “Ga met elkaar in gesprek en speel Fair Play, hoe graag je ook wilt winnen.” Hij wees de jongeren erop dat zij door hun leeftijd al de grote voorbeelden zijn van de volgende generatie jongeren. En wenste hen veel plezier.
Kamal Qebayli wil volgend jaar weer een toernooi organiseren. “Je ziet hoeveel plezier de jongeren hier aan beleven. Ik zou het leuk vinden als er dan nog meer deelnemers zijn. Bijvoorbeeld van instanties die met jongeren werken, denk aan de Boa’s, politie en gemeente.” Als tip geeft hij mee dat die partijen vast kunnen beginnen met oefenen, want de het niveau van de teams was dit jaar hoog. Naast het team uit België waren er meerdere samengestelde teams uit Assendelft, Wormerveer en de rest van Zaanstad.
De finale van het toernooi ging tussen FC Tayerr en FC Boom. Een heuse Holland tegen België. Voor de finale kwam oud wethouder en huidig Tweede Kamerlid Songül Mutluer speciaal naar Krommenie. Zij reikte de SMD CUP 2022 uit aan de winnaars FC Tayerr.