Promotie degradatie van of naar de 3e klasse zaterdag: ZCFC, OFC (zat) en Fortuna W (zat) gaan ervoor

Zaanstad- De nacompetitie voor promotie naar of lijfsbehoud in de derde klasse start op dinsdag 7 juni. Daarna wordt er gespeeld op zaterdag 11 juni, dinsdag 14 juni en zaterdag 18 juni. De deelnemende ploegen spelen voor vier plaatsen in de zaterdag derde klasse. ZCFC, sv Fortuna Wormerveer (zat) en OFC (zat) zijn daar als Zaanse ploegen in vertegenwoordigd.
Afgelopen weken is er vooral bij ZCFC onder de ad-interim coach Ron Karreman enorm veel werk verzet om- met het inpassen van de JO19 spelers in de selectie- alsnog de nacompetitie voor het eerste elftal te ontlopen. Ondanks de goede progressie van het team is de nacompetitie inmiddels een feit. Het nipte verlies afgelopen zaterdag tegen de nummer 5 FC Castricum (2-3) geeft veel vertrouwen naar de nacompetitie welke voor het Zaans oranje zaterdag van start gaat.
Veel respect voor de jonge generatie ZCFC spelers- met een gemiddelde leeftijd van 21- en de technische staf, die samen met de huidige spelers, ziel en zaligheid hebben gegeven en de basis hebben gelegd voor de komende seizoenen. Een herkenbare jonge selectie uit de eigen gelederen. Aanstaande zaterdag 11 juni om 14.30 uur speelt ZCFC op sportpark Kalverhoek in Zaandam de eerste nacompetitie wedstrijd tegen Eemnes.
De nacompetitie is een afvalschema. Voor de zaterdagploeg van Fortuna Wormerveer geldt dan: De winnaar van de wedstrijd op 11 juni, speelt hoogstwaarschijnlijk dinsdag 14 juni tegen de winnaar DZS/de Spartaan, de winnaar daar weer van speelt op zaterdag 18 juni op neutraal terrein de laatste wedstrijd.
Om enig idee te hebben welke clubs er allemaal denken een kans te maken hieronder een overzicht.
Eerste ronde:
Dinsdag 7 juni
ZSGOWMS – Forza Almere
Kolping Boys – sv Fortuna Wormerveer (zat) 1-3
Nederhorst – Candia ’66
Tweede ronde
Zaterdag 11 juni De Foresters – VEW
Zaterdag 11 juni SDOB – FC Velsenoord
Zaterdag 11 juni Jong Hercules – OFC (zat)
Zaterdag 11 juni sv Parkstad – Haarlem Kennemerland
Zaterdag 11 juni Vlug & Vaardig – VVZ ’49
Zaterdag 11 juni s Graveland – Voorwaarts U
Zaterdag 11 juni FC Driebergen – Diemen
Zaterdag 11 juni UVV – sv Hoofddorp
Zaterdag 11 juni DEV Doorn – sv De Meer
Zaterdag 11 juni ZCFC – Eemnes
Zaterdag 11 juni VVA/Spartaan – DZS
Zaterdag 11 juni t Gooi – de Posthoorn
Zaterdag 11 juni Focus 07 – Odijk
Zaterdag 11 juni Fortuna Wormerveer(zat) – VVIJ
Zaterdag 11 juni Winnaar 3 wedstrijd 3 – Saestum
*Alles onder groot voorbehoud.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl