Fortuna Wormerveer in Amsterdam strijdend ten onder bij AGB

Amsterdam- Een wedstrijd op het voormalige SLTO complex met toch de nodige belangen. AGB en sv Kampong loeren bij aftrap beide naar de titel waar Fortuna Wormerveer naar AGB is gekomen in de wetenschap dat ze er zelden van verloren hebben. De Fortunezen maken zich op voor de nacompetitie en bekend is dat de Wormerveerders aan AFC`34 zijn gekoppeld.
Om die reden was het niet vreemd dat de gastheer opende met veel druk zetten. Dat lijkt tot succes te leiden, maar de kopbal werd gepleegd in buitenspelpositie. Het spel gaat over en weer tot de AGB-goalie geblesseerd neerging. Deze moest wisselen en zijn vervanger zag Emre slalommen en aansluitend Dani voor open doel over koppen. Daarna nog een kans zonder succes. Dan volgt een doelpunt van AGB. Buitenspel zo bleek. Na een half uur weet AGB steeds dreigender te worden. Het noopt Fortuna Wormerveer vooral op de counter te loeren. Ecrument kopt uit zo’n situatie naast en Dani lijkt voor open doel de 0-1 moeten zijn, maar mist op een haar na.
De AGB spits gaat dan alleen op Justin af, maar weet Ecrument het schot te blokken. Daarop een voorzet van een Fortuna W`s voorwaartse waar Jordi en Danyl net niet bij kunnen. In deze fase had Fortuna eigenlijk al voor kunnen staan. AGB blijft dreigend via flanken, maar onze uitvallen blijven gevaarlijk. Een voorzet van Dani wordt net voor Jordi kan intikken corner gekopt. Dan is het toch 0-1 voor Fortuna. Dani is de prettige dader. Hij werd diep gestuurd en stift over keeper. Drie maal scheepsrecht en we gaan rusten met een voorsprong.
Bij de start van de tweede helft maakt Arsenio- ooit AGB speler- een overtreding en veert de hele bank van het Amsterdamse AGB op. In de rust heeft Sidney plaatsgemaakt voor Aaron Bruijn.
Dan doorziet de referee een slimmigheidje van een AGB-spits niet en geeft een strafschop. Deze wordt echter prima gepakt door Justin die heel veel geduld toonde.
Met het oog op de titel- sv Kampong staat dan op een tussenstand van 1-1- wordt AGB sterker en sterker. Arsenio krijgt dan de gele kaart getoond. Dan in de 62e minuut eindelijk een Fortuna W-uitbraak maar Jordi schiet over. Helaas moet in de 66e minuut Ecrument een rode kaart accepteren na het laten stuiteren van een doorgebroken speler. Dat maakt dat de bezoekende ploeg met de rug tegen de muur komt te staan. Gelukkig weten doelman Justin en zijn verdedigers goed stand te houden. Goed om te zien is dat iedereen knokt voor wat hij waard is al is het met regelmaat billenknijpen. Zeker als eerst een schot en kopbal van AGB net naast gaan. Trainer Rene van Elsland brengt Ivan erin voor Dani in de 80e minuut. Na wat corners over en weer is het AGB dat scoort via een van richting veranderd schot waardoor Justin kansloos is. Even later is het wederom een bal die van richting veranderd en de 2-1 op het bord staat. Die stand blijft tot het laatste fluitsignaal staan waardoor Fortuna W de laatste competitie wedstrijd verliest. IN de reguliere competitie in de 1e klasse -A eindigt Fortuna W op de 4e plaats en ziet het in de laatste ronde AFC`34 nog passeren. En laat nou juist die tegenstander aankomende donderdag 9 juni de tegenstander in Alkmaar voor de nacompetitie zijn. Dit met als inzet een plek in de hoofdklasse. Iets waar beide clubs wel oren naar hebben. Het duel in Alkmaar begint om 20:00 uur.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl