Teams inschrijven voor nieuwe voeldvoetbalseizoen; van 1 juni tot en met 20 juni

Zaanstad- Het huidige seizoen bevindt zich nog in de beslissende fase, maar het is ook belangrijk de blik alvast op het nieuwe seizoen te richten. Voordat de competitie start is het namelijk noodzakelijk de teams bij de bond (KNVB) in te schrijven. Voor het seizoen 2022/’23 is het mogelijk om vanaf woensdag 1 juni tot en met maandag 20 juni de teaminschrijvingen te regelen in Sportlink Club.
Bij het inschrijven van teams komen zaken om de hoek kijken die goed zijn om te weten. Door hiermee rekening te houden kun je teams zo optimaal mogelijk indelen en beleven voetballers het meeste plezier aan voetbal.
Belangrijkste wijzigingen voor het nieuwe seizoen
Binnen het meidenvoetbal is komend seizoen sprake van een gewijzigd competitie-aanbod. Zo is onder meer de MO20 in de plaats gekomen van de MO19 en is er binnen elke leeftijdsgroep sprake van een 3-fasenmodel. Dit betekent concreet dat voor deze categorieën in september 2022 wordt gestart met fase 1, die na de herfstvakantie wordt gevolgd door een 2e fase. In het voorjaar van 2023 wordt een 3e fase gespeeld. Indeling in de vervolgfasen zal geschieden op basis van de prestaties in de voorgaande fase(n).
In de competitie van de reserve-elftallen mannen senioren wordt de grens tussen de A- en B-categorie verhoogd. Deze komt in alle districten in zowel het zaterdag- als zondagvoetbal te liggen tussen de reserve 2e klasse en reserve 3e klasse. Met ingang van het seizoen 2022/’23 behoort de reserve 3e klasse in het hele land dus tot categorie B. Verder wordt komend seizoen in de reserve 2e klasse een vrije inschrijving gehanteerd en wordt in deze klasse een najaar- en voorjaarscompetitie gespeeld.
De opzet in een groot deel van de competities voor de JO13 t/m JO19 verandert komend seizoen. Vanaf de hoofdklasse en lager gaat er in drie fases gespeeld worden. De 1e fase start begin september en staat in het teken van het bekervoetbal. Na de herfstvakantie start de 2e fase en in het voorjaar wordt de 3e fase gespeeld. Indeling in de vervolgfasen zal geschieden op basis van de prestaties in de voorgaande fase(n).
Hoe schrijf ik teams in?
Sinds woensdag 1 juni is het inschrijfformulier voor deelname aan de nieuwe competities voor alle verenigingen beschikbaar in Sportlink Club.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl