Zaterdag 4e klasser OFC een stuk efficiënter dan CVV Blauw-Wit (W) en wint met 3-1

Oostzaan- Zaterdag 28 mei nam CVV Blauw-Wit (W) het in Oostzaan op tegen de zaterdagploeg van OFC. De ploeg van Pieter van Netten was voorafgaand aan dit duel al 6 duels ongeslagen. De Blauw Witten wonnen 5 maal en er was een verdienstelijk gelijkspel tegen kampioen asc De Volewijckers. Aan deze reeks kwam zaterdag echter een eind.
OFC bleek een stuk efficiënter te zijn en wist hierdoor met 3-1 te winnen. In het eerste deel van de eerste helft kregen zowel OFC als cvv Blauw-Wit een paar kansen om op voorsprong te komen. cvv Blauw-Wit kwam één keer goed weg door een bal die van de lijn werd gehaald. Aan de andere kant scoorde Thomas van Eig bijna, maar de ervaren OFC doelman keerde zijn kopbal knap. cvv Blauw-Wit voetbalde goed en het was dan ook erg jammer dat OFC halverwege de eerste helft op 1-0 kwam. Een te korte terugspeelbal van Quint de Graaf werd onderschept en daar wist de OFC spits wel raad mee en passeerde Fabian van den Heuvel. cvv Blauw-Wit ging op zoek naar de gelijkmaker maar OFC doelman Tim Elmers was regelmatig een obstakel vandaag voor cvv Blauw-Wit. Na 35 minuten kwam OFC via een mooie counter op 2-0. OFC liet duidelijk zien voorin over zeer talentvolle aanvallers te beschikken. Ondanks de twee tegengoals bleef cvv Blauw-Wit goed voetballen. Enkele minuten na de 2-0 moest OFC één keer aan de noodrem trekken net buiten de “16”. De verdediger van OFC mocht hierbij niet klagen dat hij slechts geel kreeg. De vrije trap op een gevaarlijke plek leverde echter niets op. Enkele minuten later kreeg cvv Blauw-Wit wederom een vrije trap, dit keer aan de zijkant van de zestienmeter. Na een afgeslagen vrije trap kwam de bal uiteindelijk voor de voeten van Jesper van Houts terecht en hij wist de aansluitingstreffer te maken. Met een 2-1 stand ging cvv Blauw-Wit met het gevoel de rust in dat er een resultaat te behalen viel deze middag tegen het hoger geklasseerde OFC.
Met aanvallende intenties ging cvv Blauw-Wit na rust van start en was de ploeg veelvuldig aan de bal en drong het OFC terug. Echter ging het in de opbouw aan de zijde van cvv Blauw-Wit mis en kwam OFC wederom via een goed uitgespeelde counter in de 55e minuut op 3-1. Dit bleek uiteindelijk ook de eindstand te zijn. Aan kansen geen gebrek deze middag maar de afronding en de eindpass waren helaas te vaak onzorgvuldig. OFC had zelf op de counter nog enkele kansen om de score uit te breiden, maar ook zij wisten verder geen goal meer te maken. Deze week bleek vaker het geval te zijn dat de ploeg die aanvalt en meer balbezit heeft niet altijd tot een overwinning leidt. OFC was voorin een stuk sterker en bleek makkelijker de ballen tegen de touwen te schieten dan cvv Blauw-Wit en won daarom volgens Pieter van Netten ook verdiend. OFC speelt volgende week nog uit bij Sporting Krommenie en mag zich daarna gaan opmaken voor de nacompetitie samen met Fortuna Wormerveer en SDOB. De ploeg uit Oostzaan zal vermoedelijk beginnen met een uitwedstrijd in Beverwijk tegen Jong Hercules. Voor cvv Blauw-Wit staat donderdag om 20:00 uur de laatste competitiewedstrijd op het programma (verplaatst in overleg met sv De Meteoor en de KNVB vanwege het familietoernooi). Bij een goed resultaat zal de ploeg minimaal zesde eindigen en maakt het nog een kans om een plek te stijgen (indien TOB punten laat liggen bij WSV’30). Ook zij spelen donderdag al de laatste wedstrijd van het seizoen (in verband met het 75-jarige jubileum).
Opstelling CVV Blauw-Wit (W): Fabian van den Heuvel, Jeffrey Kat, Jesper van Houts, Jasper Konijn (Bram Wiersma/82), Leon Seitner; Mats van Olst, Sven Keppel (Bas Koenen/82), Jan Jaap Jonker; Daan Brouwer, Thomas van Eig, Quint de Graaf (Jesse Borrie/70)