KFC in beste wedstrijd van het seizoen overtuigend langs Kleine Sluis

Koog aan de Zaan- In de zondag 2e klasse a kon KFC-trainer Guillaume Groot na het duel tegen Kleine Sluis met opgeheven hoofd van het veld stappen. In de laatste thuiswedstrijd werd overtuigend met 5-0 gewonnen. De Koogers speelden zichzelf daarmee veilig en dat vond de trainer de beste wedstrijd van het seizoen. En daarmee was de 5-0 nederlaag van vorige week tegen Spirit`30 vergeven en vergeten. De spelers van KFC speelden met passie en beleving en boekte een terechte zege.
De thuisploeg maakte tegen Kleine Sluis met name in de eerste twintig minuten veel indruk want al na zes minuten spelen kon Sietse den Haring het krachtsverschil al in de zesde minuut tot uiting brengen (1-0). Niet veel later verdubbelde Robin Baartscheer de Koger voorsprong. Vlak voor rust had Mees Koster de beslissing al kunnen brengen maar hij miste een strafschop en de kans op 3-0.
Smetje op de wedstrijd voor Groot was de geblesseerde Tim Gruys en Noa Spalburg die gewisseld moesten worden. Voor laatstgenoemde kwam Mika Zandbergen in het veld en hij scoorde de 3-0 en 5-0. Hiertussen mocht Koster nog een keer aanleggen van elf meter en wist hij het net wel te vinden en zodoende kon hij de 4-0 nog aantekenen.
Groot heeft vertrouwen in de toekomst van zijn selectie en sluit straks een lange periode- jaren als speler en vijf jaar als hoofdtrainer- met opgeheven hoofd af in Koog aan de Zaan.
Volgende week speelt KFC nog tegen VIOS W dat zich opmaakt voor de nacompetitie. Daarin zal KFC nog een keer alles geven om met een tevreden gevoel te kunnen afsluiten. Trainer Guillaume Groot vertrek volgend seizoen naar Saenden en mocht de ploeg uit Wormerveer promoveren zal Groot in ieder geval nog een keer in de dug out plaatsnemen, alleen dan in die van de bezoekers.
KFC: Konings, Eshuys, Gruys (27. Augustuszoon), Koster, Woud, Van de Stadt, Vera Vera (68. Brandsma), Kroese, Spalburg (44. Zandbergen), Den Haring, Baartscheer.
Zondag 29 mei KFC-Kleine Sluis 5-0
Doelpuntenmakers: 6. Den Haring 1-0, 13. Baartscheer 2-0, 50. Zandbergen 3-0, 62. Koster 4-0, 82. Zandbergen 5-0.
Foto`s: Peter Woud