Fortuna Wormerveer O-23 heel overtuigend naar landstitel

Wormerveer- Onder prima belangstelling en ideale weersomstandigheden heeft Fortuna Wormerveer O-23 een klinkende overwinning geboekt op UNA O-23 en heeft om die reden na afloop uit handen van KNVB official Wim van der Niet de bekende en o zo felbegeerde zilveren kampioensschaal in ontvangst mogen nemen.
Met een bezoekend team dat bijna twee uur moest reizen om op de plaats van stemming te geraken, een referee die er van uit Maastricht zelfs ruim twee uur over moest doen zijn de talrijke toeschouwers getuige geworden van een memorabel moment uit de al zo goed gevulde Fortuna Wormerveer geschiedenis.
Na ruim een half uur spelen schrokken de Wormerveerders met z’n allen toch even toen een onachtzaamheid op het middenveld maakte dat UNA op een 0-1 voorsprong kwam. Luttele seconden/minuut later was het Gianluca die de stand weer in evenwicht schoot. Dat leek ook de ruststand te gaan worden, maar Gianluca had er zichtbaar zin in. Eerste pegelde hij de 2-1 binnen. Nog voor rust complementeerde hij zijn originele hattrick en stond er een voor Fortunezen prima tussenstand van 3-1 op het scorebord. Aan de kant van de tegenstander was er – wat mij betreft terecht – sprake van enige twijfel aan de juistheid van die tussenstand.
In het tweede bedrijf bleef Fortuna Wormerveer de bovenliggende partij al moet geschreven worden dat UNA op bewonderenswaardige wijze trachtte de bakens alsnog in haar voordeel te verzetten. Nadat Ivan de 4-1 achter zijn naam zette was het eigenlijk wel over. Desondanks bleef UNA zich verzetten en leek zelfs met een slotoffensief nog snode plannen te willen uitrollen.
Dat werd echter door Aram (maar hij niet alleen natuurlijk) de kop ingedrukt toen hij de 5-1 scoorde. Daarna was het Wouter die op miraculeuze wijze de 6-1 binnen kopte en zo de eindstand vaste vorm gaf. Misschien had het voor UNA nog wel erger kunnen worden, maar de talrijke aanvallen en kansen werden niet meer benut. De druk was van de ketel en na het laatste fluitsignaal was het groot feest op het hoofdveld. Alle betrokkenen bij de O-23 vanzelfsprekend van harte gefeliciteerd met dit geweldige succes. Pure reclame voor de jeugdopleiding van Fortuna Wormerveer.
Foto`s: Michael Bruins