Finalewedstrijd om kampioenschap van Nederland voor Fortuna Wormerveer JO23

Wormerveer- Aankomende zaterdag speelt Fortuna Wormerveer JO23 de finalewedstrijd om het kampioenschap van Nederland. De tegenstander is vv UNA JO23 uit Veldhoven. De winnaar van deze wedstrijd mag zich officieel landskampioen noemen. De wedstrijd begint om 14:00 uur op het Wateringcomplex in Wormerveer en de toegang is gratis.
Vanwege het kampioenschap van vorige week zaterdag is Fortuna Wormerveer 0-23 nog niet klaar want de Wormerveerders kunnen landskampioen worden van Nederland.
De route hier naar toe was als volgt; De najaars -en voorjaarskampioen van divisie 1a en 1b spelen tegen elkaar om te bepalen wie in de finale staat om daadwerkelijk om dit kampioenschap te spelen. In divisie 1a zijn dat IJsselmeervogels en Fortuna Wormerveer maar omdat IJsselmeervogels na de winterstop in de 021 competitie speelt betekent dit dat de “Witte boorden” algeheel kampioen zijn geworden van divisie 1a en dus in de finale staan !
De tegenstander is voortgekomen uit de wedstrijd tussen Gemert en UNA. Deze teams stonden afgelopen zaterdag tegen elkaar en daarin waren de Brabanders de betere. Loting heeft bepaald dat de kampioen van 1a de week erop, op zaterdag 28 mei, thuis speelt in deze finale. De uiteindelijke winnaar zal een kampioensschaal + medailles ontvangen als kampioen van Nederland. Dat zou een geweldige titel zijn en een fantastisch mooi afscheid voor trainer Jeroen Beukman. Hij vertrekt volgend seizoen naar SVA om daar de hoofdselectie onder zijn hoede te nemen.Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl