FC Zaandam kan zich na 1-2 nederlaag tegen asc Waterwijk opmaken voor nacompetitie

Zaandam- Zaterdagmiddag 21 mei stond er wederom een belangrijke wedstrijden voor de mannen van trainer Serdar Öztürk op het wedstrijdschema. Vorige week zaterdag hielden de Zaandammers FC Aalsmeer keurig op 0-0 tot aan de rust maar naar het uitvallen van Las van Vliet en Bodhi Smis en met ruim 30 minuten op de teller, met een man meer spelend, wist FC Zaandam niet te stunten. 4-0 zwaar geflatteerd dropen ze af naar Zaandam.
De tegenstander van zaterdag asc Waterwijk uit Almere moeten de titel in de 2e klasse-A overlaten aan HBOK en zijn dus veroordeeld tot het spelen van nacompetitie. Dat lot lijkt ook in handen te zijn van FC Zaandam tenzij er driemaal gewonnen wordt en AMVJ (3x) en DVVA (2x) hun wedstrijden niet winnen. In de 4e minuut moest de al wekenlang in grote vorm stekende, Jory Witlam al reddend optreden. Het veldspel van de bezoekers uit Almere, asc Waterwijk, was goed verzorgd. Niets voor niets voerden zij lang de ranglijst aan in klasse 2A. Vooral de schoten uit de tweede lijn waren gevaarlijk maar alsnog was Jory attent. In de 7e minuut was er een kans uit een corner waar de bal bleef hangen in het stafschopgebied van Waterwijk maar tot 2x aan toe werd de inzet van Mounir Raji geblokkeerd. Jory Witlam bleef zich onderscheiden met goed keeperswerk waardoor het lang 0-0 kon blijven. Een mooi strakke voorzet van Hatim el Abbassi belande voor de voeten van Cerezo Hartgers, zijn inzet belande in het zijnet. Verder dan wat plaagstootjes kwamen de Zaandammers niet. Een foutje in de achterhoede van FC Zaandam was de inleiding voor de 0-1, de bal viel tergend langzaam achter de kansloze Jory Witlam. Een mooie vrije trap van Brian Klein Reesink verdween met een mooi effect aan de bal over de lat.
De ruststand 0-1 was een magere afspiegeling van de 1e helft. Na de thee bleef David Zwiebel achter in de kleedkamer met een blessure en werd vervangen door oud gediende Maarten Mans.
asc Waterwijk bleef het van afstand proberen en met een enorme uithaal was het Douwe Willemars die de 0-2 kon maken. asc Waterwijk misten vervolgens de kansen op een ruimere voorsprong en de trainer ging 3 spelers wisselen en dacht dat de buit binnen was! FC Zaandam vocht nog voor directe handhaving en moesten meer risico’s nemen. Een aantal keer waren we dichtbij de 1-2 maar deze bleef lang uit. Met Bodhi Smis in de ploeg voor Elias Clement werd de druk opgevoerd. Zino Hartgers werd in het strafschopgebied onreglementair gestuit en de scheidsrechter wees terecht naar de stip. Broer Cerezo schoot de penalty beheerst in 1-2 het was weer een wedstrijd. Kort daarop mocht Cerezo alleen op de keeper afgaan maar de bal werd gered door de keeper van Waterwijk. Marc Molenaar kwam nog in het veld voor Nadir Djeddi maar er werd niet meer gescoord. Zowel asc Waterwijk als FC Zaandam gaan de nacompetitie in. De vele punten die FC Zaandam in de 2e periode hadden behaald zorgden daarvoor.
Volgende week zaterdag 28 mei speelt FC Zaandam uit bij hfc EDO en de week daarop de kampioen van de 2e klasse- A HBOK op bezoek.
zaterdag 21 mei 2022
FC Zaandam- Waterwijk 1-2 (0-1)
Opstelling: Jory Witlam, Mounir Raji. Jayson Sambo.Brian Klein Reesink. Zino Hartgers Elias Clement 83e minuut Nodhi Smis.Luuk Steenkamp. Hatim el Abbassi. David Zwiebel.46e minuut Maarten Mans. Cerezo Hartgers Nadir Djeddi 88e minuut Marc Molenaar
Wissels: Bodhi Smis, Maarten Mans. Marvin Cairo, Marc Molenaar
Door: Hennie van den Berg

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl