vv Assendelft kan geen vuist maken en wordt gespaard door Fortuna Wormerveer

Wormerveer- Waar de zondagvoetballers van Fortuna Wormerveer het midweeks lelijk liet afweten tegen en bij vv Hillegom wist hetzelfde elftal nu vv Assendelft naar de ‘slachtbank’ te spelen. Zoek de logica in het verhaal? De bij rust al op het scorebord staande 5-0 voorsprong werd uiteindelijk ook de eindstand. En daar viel helemaal niets op af te dingen.
Hoe zullen twee ploegen die de voorgaande ronde lelijk tegen een verlies waren aangelopen zich herstellen? Tegenvallend bij deze derby de matige belangstelling. Waren er dan zoveel alternatieven of hadden de supporters van vv Assendelft wellicht de Kortebaandravers nog op hun netvlies staan? Dat herstellen was de grote vraag voor iedereen. Dat beeld werd al snel in positieve zin gevormd in het Wormerveerse voordeel. Na wat heen en weer gebal was het in de zesde minuut Danyl die alert bleef bij een scrimmage (1-0).
Hierna blijft de thuisploeg heer en meester. Toch moet doelman Maarten optreden door de bal van een voet van een vv Assendelft speler te pakken. Na 20 minuten is het dan toch 2-0 via topscorer Jordi. Deze wedstrijd kende een drinkpauze in de fase waarin VVA coach Lars Keppel zich nadrukkelijk moet melden langs de lijn. Zijn woorden lijken niet aan te komen. Fortuna Wormerveer blijft de bovenliggende partij. Een uitstekend opgezette aanval maakt dat Dani opstoomt, een voorzet op Stijn loslaat ter hoogte van de de penaltystip. Stijn behoudt het overzicht en biedt Ivan gelegenheid de 3-0 in te schieten in de 35e minuut.
vv Assendelft probeert dan de bakens te verzetten en krijgt wat mogelijkheden zonder echt gevaarlijk te worden. Fortuna laat de teugels wat vieren, maar is scherp en uit een pass van Dani is het Ivan die zo mag doorlopen en beheerst 4-0 scoort. Voor rust wordt er dan nog een keer gescoord als Danyl goed door gaat en hij Jordi vrij zet voor een leeg doel 5-0.
Na de pauze blijft het een aantrekkelijke wedstrijd, maar is het krachtsverschil duidelijk waarneembaar. Assendelft probeert wel van alles, maar komt in dit geval kracht en kwaliteit tekort. Dan volgt een mooie aanval met een scherpe steekpass op Emre. De neutrale grensrechter vindt het buitenspel. De sfeer in het veld wordt dan wat gezapiger op, de scherpte is er aan beide kanten af al weten de zwartwitten nog wel wat kansjes te realiseren Het zit ze echter niet mee. Typisch zo’n partij waarin je uren kunt spelen zonder te scoren.
Aan Fortuna Wormerveer kant wordt dan gewisseld. Aaron en Aram komen erin en Dani en Ivan gaan eruit. Dat geeft weer wat beweging in voorwaartse richting en als Jordi onvrijwillig naar de grond gaat in de 65e minuut schreeuwt het legioen om een penalty. De prima leidende scheidsrechter ziet het anders! Dan is het toch Fortuna dat het beste van het spel weet te houden. De uitvallen van VVA zijn echter niet van gevaar ontbloot. Maarten moet tot twee keer toe handelend optreden. Dan is het verantwoordelijk technisch man Jack (trainer Rene is op vakantie) die Gianluca wisselt voor Stijn waarna gelijk drinkpauze volgt.
Assendelft lijkt iets sterker te worden, maar gevaar levert dat nog niet op. Assendelft schiet wel op de paal na een snelle uitbraak. Maarten was ogenschijnlijk kansloos. Luttele minuten later eindelijk weer eens een goede aanval van Fortuna welke afgefloten wordt wegens buitenspel. Een knappe aanval over veel schijven maar de laatste bal wil er maar niet in. In de laatste fase nog een wissel aan F-zijde. Ercrüment komt erin voor Emre. Vlak daarna is het Jordi die hard op de keeper schiet. Fortuna Wormerveer moet zich gezien het goede spel eigenlijk belonen met een extra goal. Die blijft uit en zo eindigde deze Zaanse derby in een 5-0 zege voor de Wormerveerders.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl