Saenden laat in Limmen dure punten liggen en ziet concurrent uitlopen

Limmen- Saenden heeft op bezoek bij vv Limmen dure en belangrijke punten laten liggen in de slotfase van de competitie. In de allereerste wedstrijd van de competitie was cc Limmen nog duidelijk een maatje te groot voor Saenden, maar zondagmiddag was dat niet het geval.
Beide teams trakteerden het talrijke publiek op een enerverende, maar ook een sportieve wedstrijd waarin stevige duels werden uitgevochten. Scheidsrechter M. Overtoom die een voortreffelijke wedstrijd floot kende al in de 2e minuut Saenden een strafschop toe, nadat Damian Wijndal binnen de 16 meter op weg naar het doel werd afgestopt. De vv Limmen doelman wist de ingeschoten bal op een voortreffelijke wijze uit de hoek weg te tikken. De wedstrijd speelde zich vervolgens voornamelijk af op het middenveld af waar pittige duels werden uitgevochten, maar aan beide zijden kwamen er geen uitgespeelde kansen. Hoogtepunten aan de kant van Saenden waren een vrije trap van Jordi de Wit die langs de verkeerde kant van de paal ging en het doelpunt dat Mikey Hoffs maakte, maar die zag afgekeurd worden. In de tweede helft waren er direct na het begin kansen voor vv Limmen, maar een schot op de paal en een redding van Gennaro Liklikwatil voorkwam dat. Saenden probeerde meer naar voren te spelen en was veelvuldig op de helft van vv Limmen te vinden. Balverlies halverwege de tweede helft aan de kant van Saenden was de inleiding voor een perfect uitgevoerde counter van vv Limmen en voldoende voor de 1-0. Trainer René Reijinga anticipeerde door aanvallende wissels in te brengen. Daarmee kwam vv Limmen onder druk te staan en speelde het verloop van het spel zich voornamelijk af op de speelhelft van de gastheren. De verdediging van Limmen hield stand en voor Saenden bleven de echte kansen uit. Een kwartier voor tijd, na een handsbal, wist Damian Wijndal de toegekende strafschop beheerst binnen te schieten (1-1). Het laatste kwartier werd het nog spannend omdat Saenden voor de volle winst ging en Limmen het met de counter probeerde. Saenden grossierde in het laatste kwartier in corners maar ook die leverden niets op. De uitblinkende Christiaan Supusepa had uit zo’n corner nog de beste mogelijkheid maar zijn inzet ging rakelings voorlangs.
Zondag 15 maart 2022
zondag 3e klasse: vv Limmen – Saenden 1-1

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl