KFC laat sv Spartanen in slotfase ontsnappen

Koog aan de Zaan- In de 2e klasse- A hebben de voetballers van KFC diep in blessuretijd de 3-2 voorsprong die het had laten glippen. Oudgediende Marc Konings die weer onder de lat stond stopte een strafschop waardoor de Koogers- na een mindere eerste helft- een 3-3 gelijkspel behaalden. Noah Spalburg leek matchwinnaar te worden maar een wanhoopspoging van de Wognummers viel verrassend nog binnen.
En trainer Guillaume Groot had niet voor het eerst zijn ploeg nog gewaarschuwd voor de dode spelmomenten, een sterk punt van de fysiek sterke ploeg uit Wognum. De Koogers herstelden zich voortreffelijk van een iets mindere eerste helft. Voor de rust kwam KFC op een 0-1 achterstand maar was het Sam van de Stadt die zijn ploeg- op aangeven van Delano Woud- op 1-1 wist te zetten. Niet veel later lag de bal er echter aan de andere kant alweer in en was de voorsprong snel in rook opgegaan.
Trainer Guillaume Groot voerde in de rust wat omzettingen door. Robin Baartscheer kwam in het veld en dat bleek een gouden wissel en bewees zijn waarde door de 2-2 binnen te werken. KFC speelde voor de winst en kreeg mogelijkheden op de 3-2, maar de beste kans was voor echter toch voor de Wognumse Spartanen. De bezoekers kregen een strafschop, maar de bal werd door oudgediende Marc Konings gestopt. In de blessuretijd leek het toch nog goed te komen voor de Zaankanters want in de tweede minuut daarvan maakte Noah Spalburg de 3-2. Het leek een fantastische middag te worden. In de resterende vijf minuten speelde Spartanen alles of niets en kreeg fortuinlijk loon naar werken. De bal viel voor sv Spartanen goed in de allerlaatste fase van de wedstrijd, te weten in de 97e minuut waardoor beide ploegen een terecht punt konden bijschrijven.
2e klasse-A. Zondag 15 maart 2022
KFC – Spartanen 3-3. Doelpunten KFC: Van de Stadt, Baartscheer, Spalburg.
Foto`s: Peter WoudDelen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl