Fortuna W onder-23 zet kroon op het werk en pakt titel

Beverwijk- Een dag om nooit te vergeten voor het team van Fortuna Wormerveer onder -23. Een dag die ook lekker begon omdat de concurrenten in Divisie 1A punten lieten liggen. Fortuna Wormerveer hoefde ‘alleen’ nog maar een punt te behalen bij DEM in Beverwijk. In die opdracht zijn de mannen van trainer/coach Jeroen Beukman glansrijk geslaagd. Op de 0-3 zege viel niets af te dingen. DEM heeft haar uiterste best gedaan een spaak in het wiel te steken, maar het kwaliteitsverschil was te groot.
Met de uitslagen van de concurrentie binnen handbereik trok de O23 vanuit de Yellow Cab richting Beverwijk. In dat gezelschap ook de bondscoaches/voetbalprofessoren Dick Kuijper en Wim Breeuwer. In Beverwijk was door de O23 van de RKVV DEM de hele week al hard gewerkt om het voor Fortuna zo lastig mogelijk te maken. Het team van de Beverwijkers kent een wat ongelukkig seizoen. De samenstelling werd noodgedwongen in de loop van het seizoen gewijzigd en dat deed geen goed. In het tweede deel van de competitie werd er geen wedstrijd winnen afgesloten. ‘Dan moeten we – ondanks de degradatie – afscheid nemen met een winst op Fortuna’ moet ongeveer de gedachte zijn geweest.
Schermafbeelding_2022-05-14_om_20.03.17.png
Zo ver is het gelukkig voor Wormerveer e.o. niet gekomen. Ter Leede en ADO’20 schakelden zichzelf uit en bleek Hardenberg ineens de grote concurrent. Fortuna startte de wedstrijd in de wetenschap dat een remise voldoende was voor feestgedruis. Dat is makkelijker ingetikt dan op het veld gerealiseerd.
In de eerste helft was het met regelmaat oppassen voor onze mannen. Aan kansen aan Fortuna zijde geen gebrek, maar paal en lat stonden in de weg en het vizier stond nog niet op scherp. Langs de lijn was er de overtuiging dat als het eerste F-doelpunt zou vallen het gedaan zou zijn met de weerstand van DEM. Tot de rsut werd er niet gescoord.
In het tweede bedrijf de nodige omzettingen en dat werd DEM teveel. Eerst was het Aram die een bal vol gevoel en keihard in de kruising wist te prikken. Even later was het Kenny die verder gaat als KenWel en op onnavolgbare wijze de 0-2 binnenschoot na een indrukwekkende solo. Tot slot was het Denzel die aan alle onzekerheid een einde maakte (0-3) waarna er tal van mogelijkheden ontstonden om het verschil nog groter te maken. DEM wilde van geen opgeven weten en probeerde met uiterste krachtsinspanningen in ieder geval de eer te reddden. Zover mocht het niet komen en kon Fortuna W O23 en hun enorme groep supporters feest vieren. De titel is binnen!

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl