AZ Onder 18 pakt voorjaarstitel

Zwolle- AZ Onder 18 is zaterdag voorjaarskampioen geworden. De ploeg van trainer Jan Sierksma boekte op bezoek bij PEC Zwolle een 2-4 overwinning. Mexx Meerdink (2x), Jayden Addai en Ro-Zangelo Daal waren namens de Alkmaarders trefzeker.
De eerste helft was in balans. Tegen het eind van de eerste helft werd AZ gevaarlijker. Ro-Zangelo Daal was het dichtst bij met een bal op de lat. Jayden Addai stuitte met een hard en overtuigend schot op de doelman. Ook de opstomende rechtsback Jurre van Aken stichtte gevaar met een goed schot.
Onderkant lat Meerdink
Met nog een seconde te spelen in de blessuretijd van de eerste helft schoot Mexx Meerdink na goed druk zetten van Nick Koster de openingsgoal binnen voor AZ. Via de onderkant van de lat bezorgde hij de ploeg een voorsprong. Direct daarna werd afgefloten voor rust.
Veerkracht
Amper vijf minuten in de tweede helft maakte PEC Zwolle uit een afvallende bal de 1-1. AZ liet zich daar niet door van de wijs brengen en toonde veerkracht. Jayden Addai gaf een goede individuele actie een passend vervolg: 1-2.
Snelle counter
AZ nam het heft daarna steeds steviger in handen. Uit een snelle counter speelde Jayen Gerold de bal naar Daal. Die schoot in de rechterbovenhoek de derde Alkmaarse treffer binnen.
Vliegend schot Meerdink
In de slotfase van de wedstrijd maakte Meerdink doelpunt nummer vier. Hij vloog richting de bal en volleerde de 1-4 binnen. PEC maakte tegen tien man – Koster viel na vijf wissels geblesseerd uit – nog de 2-4.
Youth League-ticket
AZ eindigt met 22 goals voor en slechts drie tegen in de voorjaarscompetitie boven najaarskampioen PSV. De Eindhovenaren zijn over twee weken de tegenstander op het AFAS Trainingscomplex. Dan staat er voor beide kampioenen de landelijke titel én een UEFA Youth League-ticket op het spel.
Sierksma: ‘Dit is écht een team’
Trainer Sierksma: “Het is een groot compliment naar deze groep dat de spelers het voor elkaar krijgen om in de voorjaarscompetitie alle zeven wedstrijden te winnen. Dat het met dit doelsaldo gebeurt, kenmerkt deze groep. We doen het met elkaar, staan goed georganiseerd en er is veel initiatief vanuit de groep zelf. Dit is écht een team.”
WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
PEC Zwolle – AZ Onder 18 2-4 (0-1)
Opstelling AZ: Rome-Jayden Owusu-Oduro; Jurre van Aken (67. Loek Postma), Wouter Goes, Maxim Dekker (79. Daniël Beukers), Sem Dekkers; Nick Twisk (79. Job Kalisvaart), Nick Koster, Dave Kwakman; Jayden Addai (79. Jayen Gerold), Mexx Meerdink, Ro-Zangelo Daal.
Scoreverloop: 45. Meerdink 0-1, 49. PEC Zwolle 1-1, 52. Addai 1-2, 82. Daal 1-3, 85. Meerdink 1-4, 89. PEC Zwolle 2-4.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl