Verrassende nederlaag Fortuna Wormerveer in Hillegom

Hillegom- Je zal er maar twee keer 30 kilometer voor gereden hebben om te moeten uitleggen hoe een 3-1 nederlaag kon ontstaan. Fortuna Wormerveer deed het de laatste wedstrijden meer dan aardig waar sv Hillegom nog net niet veilig is. De trouwe Fortuna fans rekenden toch op een winstpartij maar dat liep anders. De Hillegommers kaapten deze voor de neus van de bezoekers weg. Of liet de ploeg uit Wormerveer dat gebeuren?
Op dat prachtige complex (de gemeente investeerde er maar liefst 6 miljoen euro in) flink wat Fortuna getrouwen. ‘Als je wint heb je vrienden’ zongen Herman Brood en Henny Vrienten ooit. Gezien het resultaat van dinsdagavond kan het zijn dat er wat minder vrienden zijn.
Van meet af aan was zicht- en hoorbaar dat de thuisploeg er vol overtuiging in knalde. Zij wilden niet alleen de 7-0 van eerder dit seizoen wegspelen, zij moesten ook de punten pakken om zichzelf een wat rustiger competitie-einde te kunnen toedichten. Aan Wormerveerse zijde was sprake van een bepaalde soort van matheid. Net alsof we er niet helemaal bij waren. En als je een match met de verkeerde instelling ingaat kun je dat heel vaak niet meer ten goede keren.
Dit was zo’n partij. De neutrale toeschouwer – als die er op deze natte en winderige woensdagavond al waren – zal zich ongetwijfeld afvragen hoe het toch mogelijk is dat sv Hillegom zo laag geklasseerd staat. De stevige bries van doel tot doel had flinke invloed op de banen die de wedstrijdbal aflegde. De eerste vorm van gevaar was een corner voor Hillegom. Een ander gevaar – of goed wapen – was de felheid waarmee de gastheer streed. Heel veel duels werden gewonnen. Na 5 minuten een H-corner waar de Fortuna W-defensie naar keek en daardoor de spits ruimte bood de 1-0 te scoren. Fortuna probeerde wel de bakens te verzetten. Een schot van Danyl werd echter een makkelijke prooi voor de Hillegom-goalie. Er ontstond een fase waarin er eigenlijk weinig gebeurde. Na enig geklungel in de Fortuna W-defensie schoot een Hillegommer wel in het zijnet.
Na bijna een half uur spelen bood Fortuna een opkomende tegenstander zoveel ruimte dat hij het niet kon nalaten de 2-0 binnen te schieten. Vanaf dat moment bemoeide Pluvius zich ook nadrukkelijk met het geheel en kwam de regen met bakken uit de hemel. In de prachtige tribune was het – ondanks de achterstand – goed toeven. Pas na 38 minuten vanuit Fortuna-gelederen iets dat op een overtuigende aanval leek. Dani kwam helaas net te kort. In minuut 40 is het Emre die het eerste schot richting doel los laat. Op slag van rust betekent een scherpe Hillegom counter de 3-0. Na het rustsignaal voert de technische staf van Fortuna eerst overleg alvorens – zo vermoed uw verslaggever – de ramen in de sponningen te laten trillen. Op de tribune werd de optie ’11 man wisselen’ voorgesteld.

Die massale wissel blijft uit want ‘slechts’ Bas en Arsenio komen er in, Emre en Iwan mogen gaan douchen. Meteen moet Maarten al handelend optreden na een schot van de Hillegom-spits.
Langs de lijn wordt inmiddels druk gesproken hoe het tij te keren. De altijd optimistisch gestemde Tom Grootjen denkt hardop: ‘Ieder kwartier scoren en in de slotminuut de winnende’ maar die gedachte leeft niet bij de andere Fortuna-supporters. Trainer Rene van Elslan stuurt vervolgens Gianluca en Aaron uit de dug-out voor een warming up. Binnen de lijnen een aanval via Dani over rechts. Er is niemand in de 16 om de bal af te maken. Een schot van Stijn gaat via de keeper naast. Bij een schot van Jermano staat de keeper weer goed opgesteld. Dan worden beide warmlopers ingebracht en moeten Stijn en Sydney in minuut 70 plaats maken. In de 77e minuut een schot van Gianluca dat rakelings naast gaat. Zou dit het sein zijn voor een slotoffensief? Er resten Fortuna nog 10 minuten voor het wonder van Hillegom. In de 87e minuut wordt de eer gered. De 3-1 komt via Gianluca op het scorebord. Daarna dwingt Jordi de vijandelijke goalie nog tot uiterste krachtsinspanning en dat is net voldoende om de aansluitingstreffer te voorkomen.
Na het laatste fluitsignaal van de arbiter van dienst terechte vreugde aan Hillegommer zijde. Deze overwinning had de ploeg hard nodig. Conclusie: Fortuna Wormerveer heeft gedurende de hele wedstrijd teveel ruzie met de bal gehad. Einde van een natte wedstrijd. Dat er door de Wormerveerders zondag tegen vv Assendelft uit een ander vaatje getapt moet gaan worden moge duidelijk zijn. Dan staat er een derby met live muziek op het programma op het fraaie complex aan de Esdoornlaan in Wormerveer.