Fortuinlijke zege Saenden in duel met degradatiekandidaat Hollandia T

Wormerveer- In een meer spannende dan goede wedstrijd heeft Saenden de overwinning met heel veel moeite over de streep getrokken. De ene wedstrijd is de andere niet blijkt maar weer. Op deze donderdagavond is er op het veld van alles gebeurd wat voetbal zo aantrekkelijk maakt. De Wormerveerders wonnen met 3-2 van het in de onderste regionen verkerende Hollandia T.
Het in degradatie gevaar verkerende Hollandia T en Saenden hebben in een open wedstrijd het meer dan spannend gemaakt door kansen voor open doel te missen, schoten op lat en paal en vrijwel op de doellijn de bal over het doel schieten, maar ook een aantal doelpunten die werden afgekeurd. Binnen vijf minuten na het beginsignaal van scheidsrechter A. Hovinga had Saenden de wedstrijd al kunnen beslissen, maar liet dat achterwege. Hollandia T speelde zich al gauw onder de druk vandaan en kreeg een periode waarin het ook hele goede kansen aan zich voorbij liet gaan. Dani Beukman wist op aangeven van Mikey Hoffs in de 29e minuuut de 1-0 te maken wat ook tevens de ruststand zou zijn. Direct na rust kreeg Saenden een levensgrote kans om de score te verdubbelen maar ook dat lukte niet. Hollandia T werd naar voren gecoacht en ging met man en macht op zoek naar de gelijkmaker die ook zou vallen in de 64e minuut (1-1)). De voorsprong duurde maar even want twee minuten later werd de bal uit een goed genomen corner door Dwayne Heistek binnengelopen (2-1). Een kwartier voor tijd kon Mikey zich vrijspelen en bediende Melvin op maat (3-1). Hollandia T gooide alle schroom van zich af en ging voor alles of niets. Met nog tien minuten op de klok viel de 3-2. Daarna was het pompen of verzuipen voor beide teams waar uiteindelijk Saenden de overwinning naar zich toe trok. Door de zege doen de Wormerveerders- die afgelopen zondag sc Hercules Zaandam nog met 0-2 versloegen- nog mee om de titel.
Dinsdag 12-05-2022
zondag 3e klasse Saenden – Hollandia T 3-2
Foto`s: Theo van VlaanderenDelen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl