Enerverend duel tussen subtoppers cvv Blauw Wit W en rksv TOB eindigt in 5-3

Na het knappe gelijkspel tegen koploper asc De Volewijckers stond afgelopen dinsdagavond een midweeks competitieprogramma op de rol in de vierde klasse B. De Westknollendammers ontvingen op eigen veld wederom een Amsterdamse ploeg en dat was rksv TOB. En dat werd een memorabel treffen. In een wedstrijd die alle kanten op ging, bleek cvv Blauw-Wit uiteindelijk de sterkere en zegevierde met 5-3.
In Amsterdam-Noord was het onderlinge duel nog in een 1-0 overwinning voor rksv TOB geëindigd. cvv Blauw-Wit trad toen aan vanuit een behoudende tactiek. Dit keer koos de ploeg van trainer Pieter van Netten voor een hele andere aanpak. Vanaf het begin gaf het druk op de Amsterdamse defensie en dat had overduidelijk positief effect. Nadat het al een aantal keer in kansrijke positie was gekomen door balverlies van TOB, bleek de lastigste kans de openingsgoal op te leveren. Sven Keppel was zeer attent bij een mispeer van TOB-keeper Giorgio Kuiper. Vanaf 40 meter boogde Sven de bal vervolgens over de keeper; 1-0. Vlak hierna onderscheidde doelman Fabian van den Heuvel zich door een 1 op 1 onschadelijk te maken en daarmee een zekere 1-1 te voorkomen. TOB weigerde zich vervolgens aan te passen aan de lastige omstandigheden en bleef op het hobbelige B-veld kiezen voor verzorgde spelopbouw en dat leidde tot veel balverlies. Blauw-Wit bleek levensgevaarlijk in de omschakeling. Binnen een tijdsbestek van 6 minuten schoten vleugelflitsers Leon Seitner en Daan Brouwer op elkaars assists de 2-0 en 3-0 binnen. Een op dat moment zeer verdiende voorsprong voor de thuisploeg. Pas in het laatste kwartier voor de thee kwam TOB beter in het spel en drukte het Blauw-Wit achteruit zonder echt gevaarlijk te worden.
Na de thee ontstond een volledig ander spelbeeld. Trainer Remco van Twiller koos met de Tuindorpers voor een veel offensievere aanpak. Vaak al vanaf de keeper werd voor de lange bal gekozen en daar had Blauw-Wit het zwaar mee. TOB won ineens alle duels en drukte Blauw-Wit terug. Pal na rust leverde dat al een 3-1 op door Sergay Gemin. Toen vlak daarna Paul Bekker ook nog voor de directe aansluitingstreffer zorgde begonnen de blauw-witte gemoederen toch wel enigszins het kookpunt te bereiken. Het was op dat moment overduidelijk dat TOB het betere van het spel had en dat het wachten was op de gelijkmaker. Na een aantal waarschuwingen bleef het evenwicht niet uit. Een vrije trap op de rand van de zestien werd ingeschoten en kwam via Fabian voor de voeten van Jose Bebeto Ngeze die het dak van het doel trof; 3-3. De wedstrijd volledig op zijn kop gezet koos trainer Pieter voor vier verse krachten in korte tijd en dit bleek achteraf zeer goed. De vier invallers Bram Wiersma, Bas Koenen, Jesse Borrie en Quint de Graaf zorgden voor verse energie. Ineens werden duels weer gewonnen en verplaatste het spel zich weer regelmatig naar de TOB-speelhelft. Het was uiteindelijk een combinatie tussen Quint en Leon die voor de 4-3 zorgde. Met een bekeken schot bekroonde Leon Seitner een uitstekend optreden met zijn tweede goal. Daarmee was de koek nog niet op, want twee minuten later volgde in de 82e minuut de bevrijding toen Sven Keppel op aangeven van Leon kiezelhard de vijfde goal binnenkopte. En daarmee kwamen de twee smaakmakers beiden op twee goals. Vijftien minuten daarna floot scheidsrechter Van der Laan voor het einde na een meer dan smaakvolle wedstrijd.
cvv Blauw-Wit verkleinde het gat met de Amsterdammers tot 1 punt en blijft de komende weken jagen op de vijfde plaats in de vierde klasse B te beginnen met een duel in vv Jisp aanstaande zaterdag.
Opstelling CVV Blauw-Wit (W) 1: Fabian van den Heuvel; Maik Pasveer, Jesper van Houts, Jasper Konijn (Jesse Borrie/75), Rico Griek; Jan Jaap Jonker (Bas Koenen/75), Sven Keppel (Joram Mantel/85), Mats van Olst; Daan Brouwer (Quint de Graaf/68), Thomas van Eig (Bram Wiersma/68), Leon Seitner
Foto`s: Theo van Vlaanderen


Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl