Jong AZ wint in slotduel van Almere City en eindigt op 13 plek Keukenkampioendivisie

Almere- Jong AZ heeft het seizoen afgesloten met een overwinning op Almere City FC. In het Yanmar Stadion sloeg de ploeg van Maarten Martens na rust tweemaal toe: 0-3. Mexx Meerdink en Mohamed Taabouni (2x) maakten de goals.
Bij de Alkmaarders maakte Jelle Duin zijn rentree. De spits raakte in november zwaar geblesseerd en moest maandenlang revalideren. Aan die periode kwam vrijdag een eind toen hij bij Jong AZ in de basis begon.
Combinatie
In Almere duurde het lang voordat de eerste kansen ontstonden, al kwam de meeste dreiging wel van de gastheren. In de dertigste minuut noteerde Jong AZ de eerste serieuze doelpoging. Na een combinatie met Duin kwam Ernest Poku vrij in de Almeerse zestien. Hij schoot op het lichaam van de uitgekomen Nordin Bakker.
Ingrijpen
Almere City – waar oud-AZ’ers Joey Jacobs en Ramon Leeuwin in de basis begonnen en Tijmen Wildeboer later inviel – zorgde op zijn beurt meermaals voor benauwde situaties. Zo moest Robin Lathouwers een dreigende corner achter tikken, greep Maxim Dekker op tijd in voordat Maarten Pouwels kon uithalen en kon Beau Reus een poging van Stije Resink simpel keren. Op slag van rust was er nog een goede kans voor Duin. Hij kreeg zijn hoofd tegen een voorzet van Milos Kerkez, maar zijn inzet mistte kracht.
Zijnet
Ook na de pauze bleven kansen aanvankelijk schaars. In de 66e minuut was Taabouni plots weer dreigend. Hij dwong Bakker uit positie en kon het daarna uit moeilijke hoek schieten, maar vond het zijnet.
Goal Meerdink
Twee minuten later was het wel raak. Zico Buurmeester kon indribbelen en gaf de bal mee aan Mexx Meerdink. De invaller draaide open en schoot knap de 0-1 tegen de touwen.
Dekkers en Taabouni
In de 77e minuut scoorde Jong AZ ook de 0-2. Quinten Dekkers kwam knap door op de rechterflank en zette voor op Taabouni, die overtuigend afdrukte.
Strafschop
Het was ook Taabouni die in de 88e minuut de eindstand op 0-3 bepaalde. Nadat Meerdink werd gevloerd kreeg Jong AZ een strafschop. Taabouni ging achter de bal staan en schoot overtuigend binnen. Daarmee sloten de beloften het seizoen af met een overtuigende zege.
Martens: ‘Grote bijdrage’
“Het is lekker het seizoen te eindigen met een overtuigende overwinning”, vertelde Martens. “Het was een wedstrijd zoals we er al veel hebben gespeeld, waarin het beide kanten op kon vallen. Ik wil het hele team een compliment geven, maar ook zeker die invallers die een grote bijdrage leveren. Het begon met een goede actie van Zico en het afmaken van Mexx. Daarna bereidt Quinten heel goed de goal van Mohamed voor en beslissen we het uiteindelijk met een strafschop.”
Recordnotering
Door de zege sluit Jong AZ het seizoen af met een dertiende plaats, een recordnotering voor de Alkmaarse beloften. Martens: “Daar kunnen we trots op zijn. We willen zo hoog mogelijk eindigen en altijd het beste eruit halen. Als dat dan de hoogste ranking van de afgelopen jaren is kunnen we daar alleen maar blij mee zijn.”
WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Almere City FC – Jong AZ 0-3 (0-0)
Keuken Kampioen Divisie
Opstelling Almere City FC: Nordin Bakker; Bram van Vlerken, Ramon Leeuwin (78. Faris Hammouti), Joey Jacobs, Thomas Poll; Stije Resinks (72. Tijmen Wildeboer), Danny Post, Lance Duijvestijn; Ilias Alhaft (72. Jeffrey Puriel), Maarten Pouwels (56. Jonas Arweiler), Bradly van Hoeven (46. Layee Kromah).
Opstelling Jong AZ: Beau Reus; Robin Lathouwers (72. Quinten Dekkers), Tijs Velthuis, Maxim Dekker, Milos Kerkez (84. Misha Engel); Peer Koopmeiners (66. Iman Griffith), Mohamed Taabouni, Zico Buurmeester; Fedde de Jong, Jelle Duin (66. Mexx Meerdink), Ernest Poku (66. Myron van Brederode).
Scoreverloop: 68. Meerdink 0-1, 77. Taabouni 0-2, 88. Taabouni 0-3 (pen.)
Gele kaarten: Bakker, Puriel (Almere City FC).
Rode kaarten: –
Scheidsrechter: Erwin Blank.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl