Fortuna Wormerveer (zat) moet onderspit delven tegen SDOB

Wormerveer- Voor de Zaterdag 1 van Fortuna Wormerveer na een ‘walk over’ tegen vvv Westzaan nu weer serieuze tegenstand in de vorm van SDOB. De nummer 2 op de ranglijst maakte het noodzakelijk dat de mannen van trainer Marcel Blank uit een ander vaatje moesten tappen.
Dat verschil in kracht werd al snel in de stand uitgedrukt. Door balverlies in de verdediging ontstond de 0-1. Kort daarna werd de stand gelijk getrokken door Ran uit een pingel. Yannick was gevloerd binnen de 16 meter. Fortuna Wormerveer kwam voor rust nog op 2-1 door kopbal Yannick uit voorzet Matthijs. Voor rust sloeg het noodlot al toe want Ian moest er geblesseerd van af. Che Steutel die al bij Fortuna Wormerveer O18 had meegespeeld viel voor hem in.
Na de rust opnieuw een tegenvaller want de gelijkmaker 2-2 lag direct achter doelman Rik. Hij verving de afwezige Bjorn. SBOB werd steeds meer en meer de bovenliggende partij en de ploeg uit Broek in Waterland verzuimde de trekker over te halen. Een gelijkspel leek het maximaal haalbare voor Fortuna Wormerveer maar daar dacht Yannick anders over. Een balverovering, omschakelen en pats boem: de 3-2 lag in het net. Zou de winst dan worden gestolen. Helaas niet dus, het noodlot sloeg ook nog even toe in minuut 90 en 93. SDOB maakte de 3-3 en ook nog de 3-4, waarvan 1 goal in buitenspel situatie werd gemaakt maar de scheidsrechter dacht daar anders over. Positief was de rentree van de thuisploeg in de tweede helft van Kenjiro na lang blessure leed.