Fortuna Wormerveer blijft op winnende pad: 6-1 zege op Legmeervogels

Wormerveer- Na de overtuigende 0-4 winst bij SDZ waren de verwachtingen voor het duel met het laag geklasseerde vv Legmeervogels hoog gespannen. Dit seizoen kenmerkt zich aan Fortuna W-zijde door wisselende prestaties. De gasten uit Uithoorn willen van hun laatste seizoen zondagvoetbal nog iets met glans maken. Dat doen zij met een heel jong team, net als Fortuna Wormerveer. Kortom: genoeg ingrediënten voor een prettige middag.
Van meet af aan is het Fortuna dat het initiatief neemt. De verdediging van de gasten staat meteen onder druk. Toch moet het publiek nog wachten tot de 11e minuut als zij kan juichen voor de 1-0 van de voet van Emre. Dit na een tombola van schotpogingen. De bezoekers lijken dar niet van te schrikken en weten meteen een goede kans uit te spelen, maar niet juist af te ronden. De druk komt weer vlot op de L-defensie en na een overtreding op Danyl is het Emre die de vrije bal neemt en kopt Stijn aansluitend op de lat. De daar uit voortkomende corner wordt door Jordi prima ingekopt (2-0).
Fortuna blijft gaan en dat maakt dat er heerlijk open voetbal gespeeld kan worden. Legmeervogels probeert het ook met voetbal op te loseen. Dat betekent echter wel dat er eigenlijk alleen op de helft van de tegenstander gespeeld wordt. Er ontstaan diverse mogelijkheden. Emre komt voor de keeper. Sidney stoomt op over rechts, zijn voorzet op maat wordt door Jordi ingeschoten maar keeper Fokke Maenhout stopt de bal.
Fortuna moet ondanks het overwicht goed bij de les blijven als Legmeervogels even aanzet maar Maarten staat als bijna altijd zijn mannetje. Uit een mooie aanval kan Ivan alleen op de keeper af gaan. De paal staat een treffer in de weg. Opvallend het feit dat Fortuna heel goed en gevarieerd in de aanval gaat. Je mag gerust stellen dat er sprake is van een dominant thuisploeg die eigenlijk nog vergeet de kansen te benutten.
In de 38e minuut geeft de arbiter een vrije bal voor Fortuna op de 16 meter lijn. Jordi ziet zijn schot naast het doel over de lijn gaan. Vlak daarna lijkt Stijn te gaan scoren maar de L-grensrechter vlagt in d eigen van Wormerveer ten onrechte voor buitenspel. Dan is het ineens Danyl als een heuse Speedy Gonzales die goed gebruik maakt van de geboden ruimte en hij laat de 3-0 aantekenen. Dat is tevens de ruststand.
Na de thee eigenlijk meteen weer hetzelfde spelbeeld als voor rust. Fortuna blijft goed jagen en druk zetten. Het is wachten is gewoon op de volgende doelpunten. Even is het schrikken als Legmeervogels doordringt tot diep in de F-defensie. Het is Jermano die uit de doelmond wegkopt. De definitieve klap wordt door Dani in de 53e minuut uitgedeeld. Hij scoort mooi met een harde schuiver in de linkerhoek vanaf de 16 meter lijn (4-0). Direct vanaf de aftrap weten de gasten de eer te redden (4-1). Het doet verder geen afbreuk aan de gretigheid van Fortuna. Iedereen langs de lijn krijgt een heerlijke wedstrijd voorgeschoteld. Eerst is het Ivan die doorbreekt en uit een leuke actie hard naast schiet. Meteen daarop een grote kans voor Legmeervogels maar Maarten stopt de bal.
Het is trainer Ton Pronk die een dubbele wissel toepast bij bij Legmeervogels. Ook aan F-zijde beginnen er spelers aan de warming-up. Net voor de wissel krijgt Danyl het geel voorgeschoteld en ziet diezelfde Danyl een goed schot gestopt. Een uitbraak waarin Dani diep wordt gestuurd en daarbij bewaard hij het overzicht en is het Jordi die de 5-1 achter zijn naam zet. Daarna volgen de F-wissels. Danyl en Emre gaan eraf en voor dit duo komen Aram en Arsenio erin. In de 72 ste minuut nog een wisselmoment. Er in komen Aaron en Bas waar Sidney en Ivan plaats maken. Het verse bloed geeft nieuwe energie aan het elftal. Arsenio tracht de hoek te bereiken met een hard schot. De keeper maakt er corner van. Daarna probeert Legmeervogels druk te zetten, maar lijkt het in de 80e minuut vooral een zaak de wedstrijd gecontroleerd uit te spelen.
Desondanks volgen er nog diverse mooie aanvallen. Fortuna speelt nog wel om te scoren maar de grote druk is weg. Het slotstuk mag er ook zijn. Een prachtige goal voor Fortuna. Een voorzet van steeds sterker spelende Stijn, maakt dat Jordi een kopbal richting de eerste paal kan plaatsen waar Revinio de bal met het hoofd achter de keeper legt. Er zijn dan nog 2 minuten te gaan voor de blessuretijd begint. Daarin wordt verder niet gescoord en mag je de 6-1 winst behoorlijk overtuigend noemen.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl