FC Zaandam moet genoegen nemen met 1-1 gelijkspel tegen csv Jong Holland

Zaandam- Zaterdagmiddag een Zaanse tegen een Alkmaarse ploeg met aan de kant van de Alkmaarders een zaanse voetbaltrainer. Zaandammer Carl Ern kon het op de fiets af. Met drie overwinningen op rij zou FC Zaandam de aansluiting nog kunnen vinden en dan ligt alles helemaal open voor de Zaandammers. Bij winst op Jong Holland en dan dinsdag de thuiswedstrijd tegen ASV Arsenal in het verschiet kan de weg omhoog verder ingezet worden. Maar dan moest er wel gewonnen worden.
Zaterdagmiddag moest de thuisploeg het doen zonder de twee steunpilaren Mounir Raji (hij trouwde zaterdag) en neef en vriend Hatim el Abassi. De eerste fase hadden beiden team last van het droge en harde grasveld. Het was Zino Hartgers die FC Zaandam met een prachtige volley al vroeg op voorsprong bracht 1-0. Vooral de bezoekers hadden daarna grote moeite om de bal naar de juiste kleur te spelen. Toch wel belangrijk in het voetbal. FC Zaandam zat kort en gretig op de bal wat ook veel kracht kostte. Jong Holland kreeg ook wat kansjes maar zag een kopbal voorlangs gaan. Het team van de Zaanse trainer Carl Ern is met een gemiddelde leeftijd vandaag van 21 jaar piepjong maar zeer talentrijk.
Zino Hartgers was dichtbij de 2-0 maar de keeper kon ten kosten van een corner redding brengen. Jong Holland kwam steeds beter in de wedstrijd te zitten zeker ook nadat zij de bal nu juist wel naar de juiste kleur gingen spelen. In de 27e minuut was er weer een prachtige aanval te zien van FC Zaandam nu was het Cerezo met een fraai schot die over ging. Het gevaar van Jong Holland ontstond vaak bij dode spelmomenten zo ook in de 34e minuut waar de bal gevaarlijk in het strafschopgebied werd gepompt en ternauwernood uit de 16 werd verdedigd. De 38e minuut was het te danken aan keeper Jory Witlam dat Jong Holland niet de 1-1 maakte. Op 5 meter voor keeper Jory schoot de spits de bal hard in maar met een geweldige redding voorkwam Jory een zekere 1-1. De ruststand bleef dus 1-0. De 2e helft direct zichtbaar dat Jong Holland snel de 1-1 wilde gaan maken. Jory Wiltlam moest al in de 47e minuut redding brengen. De spits van Jong Holland dacht in de 55e minuut nadat hij Jory omspeeld had de 1-1 te maken maar de bal ging centimeters naast het doel van FC Zaandam. Daar mochten de Zaandammers niet klagen. FC Zaandam moest dan ook lijdzaam toezien hoe de Alkmaarders het middenveld in bezit namen en er absoluut niet meer uitkwamen. Het wachten was dan ook op de 1-1.
Ook in minuut 57 kropen de mannen van Serdar Öztürk door het oog van de naald. Keeper en verdedigers roste de bal weg uit de 16. Kansje Jong Holland en een kopbal over het doel. Hoe Jory Witlam de bal in de 75e minuut uit zijn doel ranselde was bijzonder te noemen, waar iedereen deze inzet al telde voorkwam Jory met heel zijn ziel en zaligheid de 1-1. Wordt het dan zo een wedstrijd dat FC Zaandam het geluk aan hun zijde had vandaag? David Zwiebel werd gewisseld voor Elias Clement in de 76e minuut om een extra mannetje op het middenveld te krijgen. De tijd tikte langzaam maar zeker door voor FC Zaandam. Bodhi Smis verving de geblesseerde Mark Molenaar en Jong Holland hanteerde het systeem pompen of verzuipen. Met veel lange ballen voor de pot trachten zij nog iets te forceren. Dat leverde niets op! Diep in blessuretijd en dwars door het centrum werd de bal verlengd met het hoofd en daar ging een buitenspel situatie aan vooraf waar ook voor gevlagd werd. De bal werd ingeschoten en vloog achter de nu dan kansloze Jory Witlam. 1-1. De scheidsrechter raadpleegde nog wel de assistent scheidsrechter Rory van Oostenbrugge maar de treffer bleef staan. De tweemaal in korte tijd dat een zekere, maar deze keer niet verdiende overwinning verloren ging. Het zal even pijn doen in het “Zaanse” kamp. Een overwinning had immers de ploeg op slechts 2 punten achterstand gebracht van AMVJ dat ook pas in de 90e minuut onderuit ging tegen asc Waterwijk. Er zit nog van alles in voor FC Zaandam, alleen directe degradatie is nu wel uitgesloten. Dinsdag 10 mei speelt FC Zaandam op sportpark Hoornseveld tegen ASV Arsenal om 20:00 uur
Zaterdag 7 mei 2022
2e klasse- A FC Zaandam- Jong Holland 1-1 (1-0)
Opstelling: Jory Witlam, Lars van Vliet, Jayson Sambo. Marc Molenaar 80e minuut Bodhi Smis. Brian Klein Reesink. Michael Nguyen, Zino Hartgers, Luuk Steenkamp. David Zwiebel 76e minuut Elias Clement. Cerezo Hartgers. Nadir Djeddi
Wissels: Bodhi Smis, Elias Clement. Saginden Asaipilliah (Saga)
Door: Hennie van den Berg
Foto`s: Theo van Vlaanderen


Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl