CVV Blauw-Wit (W) 1 pakt een verdiend punt bij koploper De Volewijckers

Amsterdam- CVV Blauw-Wit (W) 1 moest het zaterdag opnemen tegen koploper ASC De Volewijckers. De club uit Amsterdam Noord is hard op weg om kampioen te worden. De Volewijckers wisten tot aan vandaag 19 maal te winnen en speelde slechts éénmaal gelijk- tegen rksv TOB-. Zaterdag wist cvv Blauw-Wit ook een resultaat te behalen tegen de ploeg van Frank Schuitemaker.
De ploeg van cvv Blauw-Wit begon sterk aan de wedstrijd en wist het initiatief te pakken door goed druk te zetten. De Amsterdammers kwamen hierdoor niet aan voetballen toe. Door het goed afjagen van de tegenstander creëerde de ploeg van Pieter van Netten enkele mogelijkheden, maar het vizier bij Thomas (vrije trap op een gevaarlijke plek over) en Rico stonden niet op scherp. Pas na ruim een kwartier werd De Volewijckers voor het eerst gevaarlijk. In de verdediging stond Jesper van Houts bij een schot goed opgesteld en wist hiermee de bal vlak voor de doellijn weg te halen. Een minuut later bewees Leon een plaag te zijn voor de Amsterdamse verdediging. Een goede actie van Leon werd echter gekeerd door Volewijckers goalie Mitchel Vincken. In de 19e minuut liet Fabian zich voor het eerst gelden door een schot eenvoudig te keren. De Blauw-Wit doelman speelde vandaag pas voor het eerst dit seizoen in de competitie. Hij raakte in de warming up van de laatste bekerwedstrijd geblesseerd aan zijn hand en de jonge doelman Stan wist daarna zijn kans te pakken. Het eerste halfuur bleef Blauw-Wit door veel energie in de wedstrijd te stoppen goed spelen. Na een halfuur kwamen de Amsterdammers beter in het spel en het ging het baltempo wat omhoog. Dit resulteerde na 33 minuten op een 1-0 achterstand. Het ging in de opbouw van Blauw-Wit mis. Aanvaller Issam El Bakkali kwam daarna aan de rechterflank in balbezit. Na een goede actie van hem kwam de bal terecht bij Mohammed Arbioui en hij wist de bal keurig in de goal te plaatsen. Blauw-Wit was na de tegengoal niet van slag en bleef vol doorgaan om een resultaat te behalen. Dit zorgde al enkele minuten later voor een verdiende gelijkmaker. De bal werd door aanvoerder Mats goed onderschept. Hij kon hierdoor uithalen met zijn linkerbeen. Zijn schot verdween prachtig in de bovenhoek.
Na rust bleef Blauw-Wit de bovenliggende partij, misschien toch enigszins verrassend door de energie die in de wedstrijd was gestopt voor rust. Mitchel Vincken moest meerdere keren ingrijpen om een achterstand voor zijn team te voorkomen. Ook De Volewijckers wist een aantal kansen te creëren maar de aanvallers aan de Amsterdamse zijde waren niet scherp genoeg. Beide ploegen gingen vol voor de winst. Een kwartier voor tijd kreeg De Volewijckers een vrije trap op een gevaarlijke plek. De vrije trap werd vakkundig onschadelijk gemaakt door Fabian. Uit de corner die volgde uit de vrije trap, ontstond de volgende grote kans voor de Amsterdammers. Bij de tweede paal werd de doorgeschoten bal echter wild overgeschoten door Madjerno Baal. Enkele minuten later leek Blauw-Wit op voorsprong te komen. Een goede actie van Leon werd gekeerd door de doelman en de bal kwam daarna bij Thomas van Eig terecht. Door een polletje werd de grote kans echter niet verzilverd. In de laatste tien minuten namen de Amsterdammers steeds meer risico en drukte het Blauw-Wit steeds verder terug. Dit resulteerde in meerdere kansen voor De Volewijckers maar Fabian stond een puike wedstrijd te keepen. Ook Blauw-Wit kreeg ondanks de aanvalsdrift van de Amsterdammers nog kansen om de wedstrijd te winnen. Een vrije trap van Quint werd goed gekeerd en een kopbal van Jesper werd ook nog gevaarlijk. Aan het begin van de blessuretijd kwamen de Amsterdammers met een man minder te staan door een rode kaart. De goed fluitende Sven Koning was niet gediend dat er op het veld met het K-woord werd gescholden en stuurde Abdelhak Challoaoui van het veld. Ondanks de overtalsituatie kregen de Amsterdammers in de 98e minuut nog een enorme kans om toch te winnen. Een kopbal van Mohammed Arbioui belandde op de lat.
Een vermakelijke wedstrijd (onder het toeziend oog van Co Adriaanse en Andries Jonker) werd vanmiddag beloond met een mooi punt tegen de aanstaande kampioen De Volewijckers. Dinsdag mogen de mannen van Pieter van Netten weer aan de bak. Dan komt rksv TOB om 20:00 uur op bezoek. cvv Blauw-Wit zal er dan alles aan doen om het gat richting de top 5 te verkleinen tot 1 punt.
Opstelling CVV Blauw-Wit (W) 1: Fabian van den Heuvel; Maik Pasveer (Jeffrey Kat/67), Jesper van Houts, Jasper Konijn, Rico Griek; Mats van Olst, Sven Keppel (Quint de Graaf/67), Jan Jaap Jonker; Joram Mantel (Daan Brouwer/46), Thomas van Eig (Bram Wiersma/84), Leon Seitner
Foto`s: Robert Venbroek


Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl