Jong AZ sluit seizoen af bij Almere City FC

Almere- Jong AZ maakt zich op voor de laatste competitiewedstrijd van het seizoen. Om 20:00 uur staat een ontmoeting bij Almere City FC op het programma.
Met nog één duel te gaan heeft Jong AZ zicht op een hogere notering op de ranglijst. Daarvoor is een zege op Almere City FC nodig. Het verschil tussen beide ploegen is op dit moment namelijk twee punten in het voordeel van de Almeerders.
Nederlaag tegen Helmond Sport
Jong AZ gaat richting Almere na een 0-1 nederlaag tegen hekkensluiter Helmond Sport. Jules Houttequiet kopte uit een voorzet vanaf links van Bryan van Hove pas in de 84ste minuut de winnende treffer binnen namens de Brabanders.
Rentree Taabouni
Tegen Helmond vierde Mohamed Taabouni zijn rentree in de basisopstelling van Jong AZ. De Haarlemmer zat op 4 april 2022 voor het laatst bij de selectie tegen Roda JC. Taabouni werd tegen Helmond na één helft vervangen door Iman Griffith.
TOP Oss
De verschillen op de ranglijst zijn met nog één duel te gaan behoorlijk klein. Niet alleen Jong AZ (39 punten) en Almere City (41) doen nog mee om de dertiende plek in de Keuken Kampioen Divisie. Ook TOP Oss (41) heeft nog zicht op een trede hoger. De Ossenaren nemen het in de laatste speelronde op tegen MVV Maastricht.
Barasi matchwinner
De vorige ontmoeting tussen Jong AZ en Almere City eindigde in een 2-1 overwinning voor de ploeg van trainer Maartens Martens. Na een eigen doelpunt van Peer Koopmeiners trok Richonell Margaret de score gelijk met een schot met rechts. In de 81ste minuut kopte Yusuf Barasi de winnende treffer binnen namens Jong AZ.
Joey Jacobs
In de heenwedstrijd stond Joey Jacobs nog in de basisopstelling van Jong AZ. De verdediger nam later in het seizoen afscheid om aan te sluiten bij de selectie van Almere City. Jacobs droeg tot dusver dit seizoen zestien keer het shirt voor zijn nieuwe club. Telkens stond hij aan de aftrap.
Ramon Leeuwin
Ook Ramon Leeuwin droeg vorig seizoen nog de kleuren van AZ. De 34-jarige centrumverdediger kwam in de winter van 2020 over van het Deense Odense BK. Afgelopen zomer vertrok hij naar Ally.
Drie zeges Jong AZ
Jong AZ en Almere City staan voor de negende keer tegenover elkaar in een officieel duel. Drie daarvan werden in het voordeel van de Alkmaarders beslist. Geen enkele ontmoeting eindigde in een gelijkspel.
Twintig minuten voor tijd
Almere City ontvangt Jong AZ een week na de 1-0 nederlaag tegen ADO Den Haag. Twintig minuten voor tijd maakte voormalig Almere-spits Thomas Verheydt de enige goal van de wedstrijd.
Live
Almere City – Jong AZ is te volgen via het Twitter-account van AZ en te zien via het schakelkanaal van ESPN, waar later die avond ook highlights te zien zijn.
Arbitrage
Het duel in het Yanmar Stadion staat onder leiding van scheidsrechter Erwin Blank. Stefan de Groot en Thomas Krijt zijn aangesteld als assistent-scheidsrechters. Haico Michielsen is de vierde official.
Programma Keuken Kampioen Divisie
Vrijdag:
Jong Ajax – De Graafschap
FC Emmen – ADO Den Haag
Excelsior Rotterdam – NAC Breda
Helmond Sport – FC Den Bosch
TOP Oss – MVV Maastricht
Jong PSV – FC Dordrecht
Roda JC – Telstar
Jong FC Utrecht – VVV-Venlo
FC Volendam – FC Eindhoven

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl