Versterkingen voor nieuwe zaterdagclub ZVC’22

Zaandam- De blauw gelen van de nieuwe fusieclub ZVC`22 kunnen alvast een klein tipje van de sluier geven met betrekking tot een aantal nieuwe spelers voor Zaandams nieuwste voetbalvereniging. Op maandag 9 mei gaan de trainers van de A selectie van ZVC’22, Peter van der Zwaan en Jasser Abidi, een belangrijke presentatie geven aan de beide selecties en een aantal nieuwe spelers presenteren.
De nieuwe fusievereniging ZVC’22 is achter de schermen druk bezig met de opbouw van de nieuwe selectie. Regelmatig zijn er interne gesprekken met de technische commissie leden seniorenvoetbal en de nieuwe trainers Peter van der Zwaan en Jasser Abidi over het aankomende seizoen 2022-2023. De thuiswedstrijden van nieuwe de A selectie zullen komend seizoen gespeeld worden op het huidige zvv Zaanlandia complex. Dit is een bewuste keuze van de club gezien de bouwactiviteiten van de nieuwe sport complexen aan de Sportlaan en de capaciteit van velden op het eigen complex. De nieuwe zaterdagvereniging zal 7 senioren teams herbergen en 4 teams 7×7 (35+ en 45+) die op de vrijdagavond zullen gaan spelen.
Op 9 mei zal er voor de huidige selectie spelers van zvv Zaanlandia en FC Zaandam en spelers die van buitenaf de selectie van ZVC’22 komen versterken een informatieavond plaatsvinden in de huidige kantine van zvv Zaanlandia. Vanaf 19:30 uur zullen de spelers een presentatie krijgen van Peter en Jasser. Daar hopen wij de huidige selectie spelers van beide clubs te overtuigen om zich ook komend seizoen te verbinden aan ZVC’22. Wij hebben immers alle spelers keihard nodig om onze doelstellingen te behalen. Via onze website en de andere media kanalen zullen wij regelmatig een tipje van de sluier oplichten met betrekking tot nieuwe spelers. Een daarvan is Hein Koster die overkomt van ZCFC.
Hein Koster kent een verleden bij de clubs Hellas Sport en zvv Zaanlandia. De afgelopen jaren was Hein een vaste waarde in het 1e team van ZCFC. Deze sterke verdediger die op diverse posities in de verdediging kan spelen was op zoek naar een nieuwe uitdaging en de contacten met Hein waren snel gelegd. Wij verwachten dat Hein met plezier zijn draai bij de fonkelnieuwe vereniging ZVC’22 zal vinden.
De andere nieuwe aanwinst is Wouter Zijlmans. Zijlmans is begonnen bij de jeugdafdeling van VVZ en werd vrij snel opgepikt door Fortuna Wormerveer. Daar speelde Wouter zich als middenvelder in het 1e team van Fortuna. Daarna verhuisde Wouter naar het ambitieuze OFC waar hij ook het 1e team haalde om vervolgens terug te keren naar de club waar hij ooit begon waarvan inmiddels alleen de naam was veranderd naar sc Hercules Zaandam. Ook daar speelde Wouter in het 1e team waar hij onze huidige teammanager Jaap Ronitz heeft leren kennen. De volgende stap werd ZCFC 1 waar Wouter de nare Covid periode meemaakte en een vervelende enkelblessure opliep. Hierdoor raakte Wouter het plezier in voetballen kwijt wat hij bij ZVC’22 hoopt terug te vinden en daarmee weer zijn niveau kan gaan halen om van toegevoegde waarde te zijn voor ZVC’22. Met zijn 28 jaar neemt Wouter een brok aan ervaring met zich mee.