Kampong klasse beter dan vv Assendelft

Assendelft- In de zondag 1e klasse-A lijkt het erop dat Kampong de terechte kampioen gaat worden. De voetballers van vv Assendelft konden de collectief goed op elkaar ingespeelde ploeg uit Utrecht amper bijhouden en werden met 0-5 verslagen.
Binnen een kwartier spelen keek de thuisploeg al tegen een 0-2 achterstand aan en wist het dat het onbegonnen werk zou worden. Het werd zondagmiddag één richting verkeer en de enige ploeg die Kampong nog kan achtervolgen is het Amsterdamse AGB van de Zaandammer trainer Imdat Ilgüy. Zijn ploeg won met 0-4 bij Hillegom. vv Assendelft kon na rust- bij een opgelopen achterstand van 0-3- de schade nog beperken maar moest met lede ogen toezien hoe het werd overklast door het ambitieuze Kampong dat in de 2e helft nog tweemaal doeltreffend was. Het ontzag van de dorpsclub voor de titelkandidaat was groot evenals het kwaliteitsverschil. De ploeg uit Utrecht wist de ruimte optimaal te benutten lijkt de eerste klasse ontgroeid. Dat was vooral terug te zien in bepaalde handelingen en spelprincipes en de manier waarop de Utrechters elkaar weten te vinden. De spelers weten van elkaar waar bij een aanval de loopactie heen gaat. Dat is een van de kwaliteiten van de ploeg die ook sterk in de omschakeling was en op het juiste moment in duels wisten te komen. vv Assendelft staat veilig en lijkt zich verder weinig zorgen meer te hoeven maken.
Zondag 1 mei vv Assendelft- Kampong 0-5
Karakteristieken: 9. Visser 0-1, 15. Eijkemans 0-2, 36. Groot Zwaaftink 0-3, 67. Nikkels 0-4, 77. Nikkels 0-5.
vv Assendelft: Hoolwerff, Rijser, Opdam, Visser (62. Romeo), Van de Ven, Herle (67. Peters), De Vries, Zwemmer, Glas (62. Van der Woude), Baal (67.Stellaart), De Boorder (36. De Vos).
Foto`s: Marijke BosmanDelen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl