Bram Wiersma goudhaantje voor CVV Blauw-Wit (W) in zege op WSV 1930 (zat)

Westknollendam- Het bekende spreekwoord ‘wie de jeugd heeft, heeft de toekomst’ kende voor onze club afgelopen zaterdag een geruststellende invulling. Want als je JO-18 spits in de absolute slotfase van een spannende wedstrijd de winnende goal maakt voor het eerste elftal dan kun je veronderstellen dat er Blauw-witte talenten stevig aan de selectiedeur rammelen. Het overkwam Bram Wiersma, de vlotte en behendige speler schoot tegen WSV ’30 de 3-2 tegen de touwen en kroonde zich tot matchwinner.
De wedstrijd cvv Blauw-Wit – WSV 1930 zaterdag 1 was een goed kwartier onderweg toen de brilstand werd doorbroken. Na een goede aanval over links slaagde Daan Brouwer erin een snelle voorzet van Leon Seitner in één keer uit de lucht te plukken. Zijn bijzonder knappe inzet eindigde achter de Wormer-goalie. Na de openingsgoal die letterlijk en figuurlijk uit de lucht kwam vallen ontstond er een evenwicht in de wedstrijd. Beide ploegen maakten het elkaar lastig om op te bouwen en daar waar WSV ’30 bleef kiezen voor de voetballende opbouw werd Blauw-Wit gedwongen om sneller voor de lange bal te kiezen. In een moment van onoplettendheid werd een vertraagde spelopbouw Blauw-Wit fataal. Jesper van Houts verslikte zich in een storende tegenstander en toucheerde in de defensieve reactie zijn aanvaller. De penalty die volgde werd feilloos binnengeschoten. Lang kon WSV niet van de gelijkmaker genieten. Het was namelijk 20 seconden later alweer 2-1 voor Blauw-Wit. Opnieuw een aanval over links eindigde via Sven Keppel voor de voeten van Leon Seitner die dit keer zelf scoorde. De koek was nog niet op, want nog voor de thee werd het 2-2. Uit een corner kopte WSV hard raak. Daarmee kwam een passend einde aan een vermakelijke eerste helft.
Na de pauze had Blauw-Wit nog meer moeite om het spel te maken en werden de ruimtes overduidelijk te groot. WSV had een lange fase het betere van het spel en kreeg de nodige goede kansen om de 2-3 te maken, maar paal, keeper Stan Luttikhuizen en een gebrek aan scherp vizier zorgden ervoor dat Blauw-Wit in de wedstrijd bleef. In de hoop iets te veranderen wisselde trainer Van Netten de nodige keren. Vanaf de 80e minuut was er plots een langere opleving aan Blauw-Wit zijde, de ploeg was blijven knokken voor een goed resultaat en deze vechtlust werd uiteindelijk beloond. In de 85e minuut zorgde een prachtbal van Quint de Graaf ervoor dat Bram Wiersma zich al had kunnen kronen tot matchwinner, maar die inzet werd nog gekeerd door de Wormer-keeper. Vier minuten later volgde echter alsnog Bram’s huzarenstuk. Op rechts was het de immer hard werkende Maik Pasveer die zich van zijn fijnst besnaarde kant liet zien, al passerend de achterlijn haalde en een goed teruggetrokken voorzet in de voeten van Bram liet belanden. De 17-jarige speler bedacht zich geen moment en zijn inzet verdween in de lange hoek. De ontlading aan Blauw-Wit-zijde was groot. Gezien het spelbeeld in de tweede helft was de overwinning wellicht iets te veel van het goede, maar dit soort zeges vervelen nooit voor de ploeg uit Westknollendam.
Opstelling CVV Blauw-Wit (W) 1: Stan Luttikhuizen; Maik Pasveer, Jesper van Houts (Mats van Olst/68), Jasper Konijn, Rico Griek; Jan Jaap Jonker, Sven Keppel, Bas Koenen (Jesse Borrie/80); Leon Seitner, Thomas van Eig (Bram Wiersma/68), Daan Brouwer (Quint de Graaf/58)
Foto’s: Theo van Vlaanderen

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl