Jong AZ onderuit tegen Helmond Sport

Zaanstad- Jong AZ is in zijn laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen een nederlaag op Helmond Sport aangelopen. Op het AFAS Trainingscomplex zorgde een goal in de 84e minuut voor de beslissing: 0-1.
Mohamed Taabouni keerde bij Jong AZ terug in de wedstrijdselectie. De twintigjarige middenvelder raakte begin april geblesseerd en moest een paar wedstrijden missen. Tegen Helmond Sport begon hij weer vanaf de aftrap.
Buitenspel
In Zaanstad waren de eerste wapenfeiten voor de bezoekers. Kansen voor Dylan Seys (redding Sem Westerveld) en Jellert van Landschoot (over) leverden echter nog geen goal op. Aan de overzijde was ook Jong AZ hierna dreigend. Taabouni en Ernest Poku leken beiden vrij voor Mike Havekotte te komen, maar stonden volgens de grensrechter buitenspel.
Op het lichaam
In de 26e minuut had Zico Buurmeester de openingstreffer op zijn schoen. Hij kon na een voorzet van Milos Kerkez schieten, maar raakte het lichaam van Havekotte. Niet veel later kreeg ook Helmond Sport weer een goede kans na balverlies van Jong AZ. Westerveld keerde de inzet van Jelle Goselink.
Tegenstoot
Met de pauze in zicht waren er voor beide teams nog mogelijkheden. Zo moest Westerveld met een reflex redden op een poging van Seys. In de tegenstoot liep Poku bijna een voorzet tegen de touwen.
Knappe redding
In de tweede helft kreeg Buurmeester al snel twee goede kansen. Havekotte tikte zijn eerste poging knap uit de bovenhoek, waarna zijn tweede schot voorlangs ging. De Helmondse goalie moest niet veel later opnieuw in actie komen bij een poging van de middenvelder. Ditmaal bokste hij de bal uit de hoek. De rebound van Fedde de Jong werd van de lijn gehaald.
Verre hoek
Na deze sterke fase van Jong AZ kwam ook Helmond Sport weer wat beter in de wedstrijd. De Brabanders kwamen enkele keren gevaarlijk bij het doel van Westerveld, maar dat leverde aanvankelijk geen doelpogingen op. In de 84e minuut viel plots de openingstreffer binnen. Jules Houttequiet kreeg zijn hoofd tegen een vrije trap en die viel binnen in de verre hoek: 0-1.
Intikken
In de slotfase zocht Jong AZ naar de gelijkmaker en kwam dichtbij. Iman Griffith dacht bij de tweede paal een voorzet te kunnen intikken, maar een Helmond-verdediger stak daar op het laatste moment een stokje voor. Gescoord werd er niet, waardoor Jong AZ zijn laatste thuisduel van het seizoen nipt verloor.
Koopmeiners: ‘Dat is onnodig’
“Ik had het gevoel dat we in bepaalde fases echt de controle hadden”, vertelde Peer Koopmeiners. “Ook dat we de bovenliggende partij waren. De meeste kansen waren voor ons, maar we leiden zelf de tegengoal in door slordig balverlies te leiden. Dat is onnodig. We wisten vooraf dat Helmond Sport daarop aast, dus daar hadden we beter mee moeten omgaan.”
WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Jong AZ – Helmond Sport 0-1 (0-0)
Keuken Kampioen Divisie
Opstelling Jong AZ: Sem Westerveld; Robin Lathouwers, Tijs Velthuis, Maxim Dekker, Milos Kerkez; Peer Koopmeiners, Mohamed Taabouni (46. Iman Griffith), Zico Buurmeester; Fedde de Jong (88. Jayden Addai), Ernest Poku (88. Mexx Meerdink), Myron van Brederode.
Opstelling Helmond Sport: Mike Havekotte; Boyd Reith, Jarno Lion, Robin van der Meer, Bryan van Hove; Maxime De Bie, GaƩtan Bosiers, Thomas Beekman (90+2. Ilias Breugelmans); Dylan Seys (56. Arno Van Keilegom), Jelle Goselink (69. Jules Houttequiet), Jellert van Landschoot.
Scoreverloop: 84. Houttequiet 0-1.
Gele kaarten: Kerkez (Jong AZ).
Rode kaarten: –
Scheidsrechter: Luca Cantineau.
Toeschouwers: 280. bron:az.nl