FC Zaandam wint ook van AMVJ

Amstelveen- Op sportpark Het Loopveld in Amstelveen stond voor FC Zaandam de lastige uitwedstrijd tegen AMVJ op het affiche. AMVJ draait een matig seizoen ondanks alle versterkingen staan zij niet op de gewenste doch verwachte positie op de ranglijst. Bij winst op FC Zaandam is het niet meer noodzakelijk om naar de onderste plekken te kijken. Bij FC Zaandam zal de noodzaak aanwezig zijn om de 3 punten mee naar huis te nemen om dan aansluiting te vinden met de “veilige” middenmoot.
De 1e fase van deze belangrijke wedstrijd was voor de thuisclub maar echt dreigend konden de Amstelveeners niet worden. In de 10e minuut een vrije trap voor AMVJ waar de buitenspelval niet goed werd uitgevoerd door de verdedigers van FC Zaandam en de kopbal kon niet gekeerd worden door Jory Witlam. De voorsprong van 1-0 voor AMVJ. De wedstrijd kantelde echter wel en FC Zaandam werd steeds brutaler en nam vooral het middenveld in het bezit. Na een geweldige voorzet van de “tank” van FC Zaandam, Brian Klein Reesink, was het Zino Hartgers die prachtig raak kopte: 1-1 De stand was weer in evenwicht en dat was een meer dan terechte tussenstand. Trainer Serdar Öztürk was beducht voor de counters van AMVJ en had zijn manschappen goed geïnstrueerd om de counter er uit te halen. Het centrale duo Mark Molenaar en uitblinker Mounir Raji hadden het gezamenlijk goed voor elkaar samen. Hatim el Abbassi kwam na een goede aanval in scoringspositie maar zijn uithaal werd gered door de keeper van AMVJ. Ook AMVJ kon vlak voor de rust gevaarlijk worden maar gescoord werd er niet meer hetgeen de 1-1 ruststand opleverde.
In de 2e helft begonnen de Zaandammers meer en meer het doel te bestoken van AMVJ op jacht naar de voorsprong. Echter met meer geluk dan wijsheid bleef de 1-1 stand nog op het scorebord staan en dat was meer geluk dan wijsheid voor de thuisploeg. Vooral in de 53 minuut was het een wonder dat er niet gescoord werd want de inzet van Cerezo Hartgers ging voorlangs het doel, Hattim schoot de bal in en deze werd van de lijn gehaald door de verdediging van AMVJ. Hetzelfde gebeurde in de rebound bij een spectaculaire omhaal van David Zwiebel maar ook deze werd van de doellijn gehaald. Ook Zino zag zijn schot gestopt worden in de 58e minuut en ook die bal had een beter lot verdiend. Luuk Steenkamp kwam in het veld voor Nadir Djeddi. Dezelfde Luuk nam direct een vrije bal waar David Zwiebel, vrijstaand en slim weglopend bij de laatste man, zijn prachtige kopbal over het doel zag verdwijnen. Dit was de kans om dik verdiend op 1-2 te komen. Ook twee enorme kansen voor Zino Hartgers in de 76e minuut konden onschadelijk gemaakt worden. AMVJ zette daar te weinig tegenover en het leek erop dat trainer Kumar met zijn ploeg op een gelijkspel hoopte. Een knappe volley van de aanvoerder van AMVJ vloog een meter over het doel en dat had met wat geluk zomaar de voorsprong- tegen de verhouding in- kunnen opleveren.
Cheyo Leito kwam in het veld voor David Zwiebel. Niet veel later was daar dan toch eindelijk de 1-2. Chayo Leito bediende Zino Hartgers op maat en zijn uithaal was te machtig voor de keeper van AMVJ. FC Zaandam kwam vandaag voor 3 punten en had eindelijk de gewenste voorsprong te pakken 1-2. Elias Clement kwam in het veld voor de geblesseerde Michael Nguyen in de 86e minuut. Het was nog billenknijpen voor FC Zaandam maar keeper Jory Wiltam en het team wilde niets anders dan de 3 punten meenemen naar Zaandam. En dat lukte. Met nog 6 finales op het programma is er nog van alles mogelijk voor de mannen van Serdar Öztürk. Periode 2 pakken, directe handhaving en nacompetitie voor behoud in de 2e klasse. Trainer Serdar Ozturk heeft het op de rit gekregen en dat is een dikke pluim waard. De volgende twee duels mag FC Zaandam op eigen terrein afwerken. Op Zaterdag 7 mei speelt FC Zaandam tegen csv Jong Holland en een week later op zaterdag 10 mei treft het asv Arsenal. Nog genoeg om voor te strijden voor de selectie van FC Zaandam dat bezig is in het laatste seizoen onder de naam FC Zaandam. Volgend jaar fuseert de club met zvv Zaanlandia tot ZVC`22 en de wens is om te starten in de zaterdag 2e klasse. FC Zaandam lijkt bezig aan een imposante reeks.
Zaterdag 30 april 2022: AMVJ -FC Zaandam 1-1 (1-2 )
Opstelling: Jory Witlam, Lars van Vliet, Mark Molenaar, Michael Nguyen, Mounir Raji, Brian Klein Reesink, Hatim el Abbassi, David Zwiebel. Nadir Djeddi. Zino Hartgers, Cerezo Hartgers.
Wissels: Luuk Steenkamp, Elias Clement, Jason Sambo en Chayo Leito.
Door: Hennie van den Berg

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl