Zesde zege op rij en periodetitel voor Saenden : uitspelen restant wedstrijd tegen sv De Rijp levert uiteindelijke 5-0 winst op

Wormerveer- In de 3e klasse-B heeft Saenden de 2e periodetitel te pakken na zege in het restant tegen sv De Rijp. Het treffen tussen Saenden en SV De Rijp kreeg eind februari na 33 minuten spelen een vervroegd einde nadat sv De Rijp speler Menno Roelofsen onwel raakte. Daarna werd het duel gestaakt en werd het restant donderdag avond uitgespeeld.
sv De Rijp zit in zwaar weer en verloor drie competitieduels op rij en staat voorlaatste. Afgelopen donderdag was de formatie uit De Rijp niet in staat de 3-0 achterstand weg te werken. Erger nog: Saenden wist nog tweemaal te scoren waardoor een grote uitslag te noteren viel.
Bij Saenden gaat alles voor de wind en de zege op sv De Rijp was alweer de zesde op rij waardoor het klom naar de 2e plek in de competitie. pal achter koploper sc Hercules Zaandam met slechts drie punten achterstand. Zondag ontvangt Saenden hekkensluiter KSV en zal gewerkt worden aan het doelsaldo. Iets wat nog wel eens van belang kan zijn. Volgende week zondag wacht namelijk de confrontatie met de koploper en hebben de Wormerveerders de gelegenheid om in punten gelijk te komen.
Donderdag werd er slechts 45 minuten gevoetbald en vielen er nog twee goals te noteren. Door twijfelachtig optreden van de Rijper defensie kon Remy Goudriaan ‘al vroeg in de wedstrijd’de 4-0 aantekenen en was er van spanning geen sprake meer. Het werd 5-0- door een doelpunt van Jordi Araujo en daarmee werd de 2e periodetitel binnengehaald. Dit overigens onder voldoende publieke belangstelling. Het was namelijk gezellig druk langs de lijn en dat geeft de situatie bij Saenden prima weer. De kampioenskoorts heerst weer bij de club en dat zie je terug in de toeschouwers aantallen.
3e klasse Saenden-De Rijp 5-0 (3-0)
Doelpunten Saenden: Goudriaan, J. Araujo.
Foto`s: Theo van Vlaanderen