Laatste thuisduel Jong AZ met Helmond Sport

Zaanstad- Jong AZ werkt vrijdagavond de laatste thuiswedstrijd van het seizoen af. Op het AFAS Trainingscomplex staat om 20:00 uur een duel met Helmond Sport op het programma.
De ontmoeting met hekkensluiter van de Keuken Kampioen Divisie volgt na een spectaculaire wedstrijd van Jong AZ tegen Excelsior. De Alkmaarders speelden vorige week vrijdag met 3-3 gelijk in Rotterdam. Zico Buurmeester bracht Jong AZ tot twee keer op voorsprong, maar halverwege de tweede helft nam Excelsior een 3-2 voorsprong. Uiteindelijk was het Fedde de Jong die tien minuten voor tijd de eindstand bepaalde.
Debuut Postma
In het duel met Excelsior maakte Loek Postma zijn eerste opwachting in de Keuken Kampioen Divisie. De verdediger kwam direct na rust het veld in voor Finn Stam.
Veertien AZ Jeugd-spelers
Postma was daarmee de veertiende AZ Jeugd-speler die dit seizoen zijn entree maakte op profniveau. Stam, Ricuenio Kewal, Misha Engel, Viktor Christiansson, Nick Koster, Mexx Meerdink, Lewis Schouten, Wouter Goes, Tom Kerssens, Damienus Reverson, Ro-Zangelo Daal en Jayden Addai gingen hem voor. Ook speelden Vasilios Pavlidis en Milos Kerkez – beiden overgenomen van andere clubs – bij de beloften hun eerste AZ-minuten.
Acht treffers
Door de twee doelpunten die Buurmeester maakte tegen Excelsior, verstevigde hij dit seizoen zijn positie als topscorer van Jong AZ. De teller staat inmiddels op acht treffers. Slechts drie keer eerder maakte een Jong AZ’er meer goals in een Eerst Divisie-jaargang: Jamie Jacobs (9), Ferdy Druijf (14) en Mohamed Taabouni (9).
Team van de Week
Jong AZ-doelman Beau Reus veroverde met zijn optreden tegen Excelsior een plekje in het Team van de Week van de Keuken Kampioen Divisie. De goalie was met enkele saves en een gekeerde strafschop belangrijk voor zijn team.
Vijf nederlagen
Helmond Sport heeft de laatste vijf wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie verloren. Vorige week ging de ontmoeting met De Graafschap met 0-4 verloren. De laatste driepunter dateert van 18 maart, toen NAC Breda met 4-0 werd verslagen.
24 punten
De Helmonders verzamelden tot dusver dit seizoen 24 punten. Dat is tien punten minder dan de nummer voorlaatst MVV. Opvallend genoeg pakte Helmond vooral punten tegen teams uit het huidige linkerrijtje. Zo werd FC Emmen tot twee keer toe verslagen en was de ploeg te sterk voor De Graafschap (1-0) en Jong Ajax (3-1).
Balans
Het is de achtste keer dat Jong AZ en Helmond Sport tegenover elkaar staan. De resultaten zijn in balans. Zo wonnen beide ploegen drie keer en eindigden twee ontmoetingen in een gelijkspel.
Veerkracht
De laatste onderlinge confrontatie, in speelronde 2 van dit seizoen, eindigde in een 1-2 overwinning voor Jong AZ. Jelle van Landschoot zette Helmond in de 59ste minuut op voorsprong, maar de ploeg van trainer Maarten Martens toonde veerkracht. Een kopbal van De Jong en een schot met rechts in de negentigste minuut bleken genoeg voor de drie punten.
Westerveld
In Helmond had Jelle Goselink na een overtreding van Buurmeester de kans om zijn team in de 77ste minuut opnieuw aan de leiding te brengen. Maar oog in oog met Jong AZ-doelman Sem Westerveld vergat hij het buitenkansje vanaf de strafschopstip te verzilveren.
Cantineau
Het duel staat onder leiding van de 28-jarige scheidsrechter Luca Cantineau. Hij wordt bijgestaan door grensrechters Jari de Koning en Rick van Rijn. De vierde official is Luc Baars.
Live
Helmond – Jong AZ is te volgen via het Twitter-account van AZ en te zien via het schakelkanaal van ESPN, waar later die avond ook highlights te zien zijn.
Almere City FC
Jong AZ sluit volgende week, op vrijdag 6 mei, het seizoen af met een uitwedstrijd tegen Almere City FC. De aftrap is om 20.00 uur.
Programma Keuken Kampioen Divisie
Vrijdag:
ADO Den Haag – Almere City FC
FC Den Bosch – Roda JC
FC Dordrecht – FC Volendam
FC Eindhoven – FC Emmen
De Graafschap – Jong PSV
MVV Maastricht – Jong Ajax
NAC Breda – TOP Oss
Telstar – Jong FC Utrecht
VVV-Venlo – Excelsior

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl