Gasttraining van ex prof Yuri Cornelisse voor cvv Blauw Wit W MO15

Westknollendam- De meiden van het Westknollendamse cvv Blauw Wit W MO-15 kregen maandag avond een gasttraining van ex prof Yuri Cornelisse. De 46 jarige Alkmaarder is
De MO15 had op maandag 25 april een leerzame training en maakte bovenal veel plezier! Niemand minder dan oud prof Yuri Cornelisse- speelde onder andere in de jeugd bij AZ en verkaste naar FC Groningen, RKC en ADO Den Haag en Anderlecht- gaf het meest enthousiaste team van cvv Blauw-Wit training. En dat beviel van beide kanten prima.
Ruim tien jaar nadat Yuri Cornelisse zijn profbestaan uitluidde, is de gewezen buitenspeler van onder meer RKC Waalwijk en FC Groningen nog net zo fit als toen. Zijn kenmerkende radslag zit er nog in, maar verder is alles anders in het leven van de Alkmaarder. “Je merkt dat het in de maatschappij enkel nog draait om presteren. Heel veel mensen vallen daardoor uit.”
Cornelisse werkt inmiddels als lifestyle coach. Hij begeleidt mensen in hun gezondheid, zowel fysiek als mentaal met zijn bedrijf Fit@Yuri. “Door veel meer preventief bezig te zijn, ook motorisch, kun je heel veel winst behalen. Ik heb me breed ontwikkeld door gewoon veel op straat te trainen verklaarde Yuri eerder al eens in een interview met ElfVoetbal. Tegenwoordig wordt er veel meer specifiek, doelgericht getraind. Omdat ik zelf creatief was, doe ik heel veel met creativiteit. Ik kan me heel snel aanpassen aan een individu of groep, en probeer dingen anders te doen. Dat slaat aan. Overal waar ik trainer ben, hebben ze plezier en leren ze ervan.” Cornelisse ging na zijn voetballoopbaan verder als wijkagent en begon bij het hockeyteam van mijn dochter met loopcoördinatietrainingen en binnen een jaar had hij acht teams en de Dames 1. Zodoende ontwikkelde hij zich verder op het gebied van `trainer/begeleider’ in de breedste zin van het woord.


Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl