ZCFC in de penarie na opnieuw nederlaag tegen directe concurrent

Zaandam/Wijdewormer- De zaterdagvoetballers van ZCFC leden opnieuw een nederlaag tegen een directe concurrent. Zaterdag 23 april was United Davo op sportpark Kalverhoek met 0-4 te sterk voor de oranjehemden van coach Don Koehorst. Ook na deze afstraffing blijft hij positief over de kansen voor ZCFC.
Hij ziet zijn ploeg nog steeds wekelijks een beetje beter worden maar realiseert zich wel dat er punten moeten worden behaald en dat alles wel snel samen moet vallen.
Hij zag zijn ploeg hard werken en kwam met toeval op een achterstand van 0-1. ZCFC-speler Calvin Stolk liep bij het voorkomen heirvan een hersenschudding open kreeg een tik tegen zijn hoofd. De Zaankanters starten de tweede helft redelijk maar na tien minuten viel de 0-2 en moest de ploeg alles of niets gaan spelen. Hierdoor vielen er gaten op eigen helft en kon de ploeg uit Haarlem uitlopen naar 0-4. Het gebrek aan kwaliteit in de breedte speelt het Zaans Oranje parten. United Davo stond gelijk in punten en loopt verder uit op ZCFC dat alleen ASV Blauw Wit Amsterdam nog onder zich ziet staan. Die ploeg kreeg eerder al 3 punten in mindering maar heeft met een wedstrijd minder nog slechts 4 punten achterstand op de oranjehemden. Desondanks blijft ZCFC omhoog kijken. Het staat op de voorlaatste plaats maar heeft maar één punt minder dan de ploegen boven zich. Dat zijn sv Beverwijk en ADO`20 (zat). United Davo staat daarboven en liep na de overwinning in Zaandam met 3 punten uit op ZCFC. Zaterdag 30 april gaat de ploeg van Koehorst op bezoek bij vv IJmuiden.
zaterdag 23 april 2022 ZCFC-United Davo 0-4.
Zaterdag 3e klasse A