vv Assendelft wint na zware week van ROAC

Rijpwetering- Op sportpark Hertogspark in Rijpwetering kon vv Assendelft tegen hekkensluiter ROAC de drie punten bijschrijven. Dit ondanks de zware benen die de spelers van het bezoekende Assendelft in de tweede helft hadden.
Na de riante 6-1 zege op DSOV heeft vv Assendelft ook de tweede wedstrijd in de strijd om de derde periodetitel gewonnen. Hekkensluiter ROAC kon niet voorkomen dat de bezoekers de tweede zege op rij boekten. Dit ondanks de feestavond die vv Assendelft zaterdag had vanwege het 125 jarig bestaan. Trainer Lars Keppel kon zondag tegen ROAC gematigd positief zijn over het spel maar is blij met de 3 punten.
Het eerste halfuur was goed daarna zakte de Assendelfters in. ROAC speelde verdedigend en vv Assendelft creëerde te weinig kansen. Het was al met al een gezapig duel en de bezoekers namen in het eerste deel van de wedstrijd de leiding. Tim Zwemmer vond Robin Herle die het kansje verzilverde en de 0-1 kon aantekenen. In de tweede helft speelde ROAC wat meer opportunistisch en schakelde over naar drie spitsen en zette veel meer druk dan voor de rust. vv Assendelft werd teruggedrongen en had gelukt dat de thuisploeg weinig scorend vermogen heeft. De bezoekers trokken de overwinning over de streep tot tevredenheid van trainer Lars Keppel.
zondag 24 april 2002
1e klasse-A
ROAC- vv Assendelft 0-1
Doelpuntenmaker 17. Herle.