Mooi weekend voor Saenden: Jubilarissen in het zonnetje gezet

Wormerveer- Een mooi weekend voor voetbalclub Saenden. Zo kun je het wel noemen. Het weer was mooi en de mensen waren dat ook. Zaterdagmiddag was het op het Saenden complex in Wormerveer een fijn weerzien met een groot aantal jubilarissen.
Dik twintig waren het er, die in het zonnetje gezet mochten worden. Dat was door de Corona onmogelijk gemaakt, de Ledenvergaderingen waren digitaal waardoor een lijfelijke huldiging onmogelijk was. Een aantal mensen had voorzitter Ron Rijkers nog even persoonlijk opgezocht, dit omdat ze vanwege persoonlijke omstandigheden niet in de gelegenheid waren om erbij te kunnen zijn. Hulde aan al die leden die jarenlang de club trouw geweest zijn. Verder deed het eerste elftal van Saenden uitstekende zaken doordat ze zelf de punten in de Rijp pakten en de concurrentie punten verspeelde.
Ron Rijkers meld in het clubblad het volgende: “Verder is onze kringloopwinkel fiks opgeruimd en zijn alle overtollige voetbalschoenen aan onze vluchtelingen uit de Oekraïne en ander landen geschonken voor het voetbaltoernooi dat ze gaan spelen. Dat ze ons daar dankbaar voor zijn was meer dan duidelijk. Donderdag om 20.00 uur de 45 minuten tegen alweer sv De Rijp waar een 3-0 voorsprong verdedigd gaat worden. We zullen zien of dat gaat met het licht. Komt allen zou ik zeggen! Een periodetitel staat op het spel. Verder spreek ik nog wel mijn teleurstelling uit over wat mensen die niet het bord gelezen hebben over het veilig sportklimaat. Dat hierdoor twee wedstrijden gestaakt zijn vind ik jammer, maar dat lag niet aan Saenden in dit geval. Voetbal is emotie, maar het is ook maar een spelletje. Houdt dat goed voor ogen! Hou je dus aan de inhoud van die visie en de tekst op het bord bij de bestuurskamer. Dan blijft het gezellig en vooral sportief.”
Foto`s: Theo van Vlaanderen

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl