KFC verschaft zichzelf lucht in strijd tegen degradatie

Koog aan de Zaan- Met een nipte 1-0 overwinning op het HSV toonde KFC weer eens karakter in de tweede klasse A. Een knappe zege op de hoog geklasseerde ploeg uit Heiloo. De Kogers verschaften zichzelf daarmee wat lucht in de strijd om lijfsbehoud.
KFC won recent het inhaalduel bij koploper Vitesse ’22- dat werd op een midweekse avond 2-3- en door collectief presteren bleef de ploeg overeind. Op de training werd er al vooruitgeblikt op het duel en trainer Guillaume Groot kan met recht trots op zijn ploeg zijn. De Kogers speelden uiterst compact spelen en loerden op de counter. Daarin was het éénmaal trefzeker en dat was genoeg voor de winst.
De thuisploeg legde meer creativiteit op de mat en maakte daarmee de meeste aanspraak op een goed resultaat. De thuisploeg kreeg in de tweede helft de betere kansen en in de 72e minuut kreeg de ploeg loon naar werken. KFC’er Noah Spalburg stuurde- met een slimme steekpass- Sietse den Haring weg en die bleef koel en was trefzeker. Opmerkelijke was het optreden van de 48-jarige Marc Konings. Door afwezigheid van de vaste doelmannen moest hij noodgedwongen invallen maar deed dat perfect.
De zege hielp KFC naar de tiende plaats hetgeen een veilige positie is. KFC kan nog niet achterover leunen want in de komende duels treft het directe concurrenten welke cruciaal zullen zijn. Te beginnen op zondag 1 mei, dan speelt KFC de uitwedstrijd tegen FC Den Helder dat op de 7e plek staat. KFC zal dan wederom karakter moeten blijven tonen en voor de punten gaan.
Foto`s: Peter Woud