Saenden snel klaar met sv De Rijp

De Rijp- Dat resultaten uit het verleden niet meer gelden in het heden is zondagmiddag wel gebleken. Saenden heeft volgens de historie nog nooit “van en in” de Rijp gewonnen. Met de overwinning van afgelopen zondag heeft de ploeg uit Wormerveer nu een serieuze stap gezet in de rangschikking van deze competitie en gaat meedoen in de strijd om het kampioenschap.
Dat was ook aan het spel af te lezen, want geen moment is de ploeg van René Reijinga in de problemen geweest. Al in de 2e minuut wist Mikey Hoffs na een dribbel met een korte pass de inlopende Jordi de Wit te bereiken, die verwoestend uithaalde (0-1). Dat was een mokerslag in de plannen van het (nog) aanvallend ingestelde sv De Rijp. De prima leidende scheidsrechter M. Steur zou een makkelijke middag tegemoet gaan, want mede door het mooie weer en een goed tactisch plan bleef het rustig- op wat vuurwerk na- in de Rijp. In de 39e minuut maakte Damian Wijndal een einde aan de aspiraties van sv De Rijp door een fraaie steekbal van Jordi de Wit te verzilveren (0-2). Ook na de rust bleef het kijkspel boeiend en ongewijzigd. Saenden had in de 49e minuut een penalty kunnen krijgen toen Damian Wijndal in de 16 meter opzichtig werd tegengehouden. De scheidsrechter vond het onvoldoende voor een strafschop, die in de 60e minuut wel gegeven leek te worden, maar door een juiste inschatting van de voordeelregel kon Dani Beukman toeslaan en de (0-3) aantekenen. In de 72e minuut kon sv De Rijp via een bal gedragen door de wind een gelukkige tegengoal noteren (1-3). Remy Goudriaan zorgde met een fraaie goal op aangeven van Mikey Hoffs dat in de 76e minuut de eindstand op 1-4 werd bepaald.
Zondag 24 april 2022 sv De Rijp – Saenden 1-4
Foto`s: Jan Knaap
Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl