Fortuna Wormerveer laat zich verrassen door FC Uitgeest

Wormerveer- In de 1e klasse zondag is het ongemeen spannend en een aantal teams-waaronder Fortuna Wormerveer- maakt nog kans op de titel. FC Uitgeest speelde uitgerekend zondagmiddag in Wormerveer haar beste wedstrijd van het seizoen.
Dat Fortuna Wormerver het altijd moeilijk heeft tegen de geelhemden uit Uitgeest mag als bekend worden beschouwd. Ook zondagmiddag bleek dat weer. Na een 1-0 voorsprong vergat de thuisclub de 2e en meer doelpunten te scoren waarna FC Uitgeest zich terug in de wedstrijd knokte en op een 1-2 voorsprong kwam. In de slot seconde leek de balans weer terug te keren in de strijd, maar Fortuna W mistte de toegekende strafschop riant. FC Uitgeest mag zich met dit resultaat als veilig beschouwen waar Fortuna W iets terugzakt op de ranglijst. De gasten van heden begonnen aan de wedstrijd met in het doel de 15 jarige Max Walbeek. Hij paste zich moeiteloos aan en wist zich als belangrijke pion te melden in de strijd om de winst.
Aan Fortuna W zijde geen bijzonderheden. De succesvolle elf van eerdere partijen openden sterk. Het mag als een raadsel gezien worden dat het pas na 13 minuten 1-0 werd via topscorer Jordi. Ook daarna deden zich talrijke kansen voor die ontstonden uit bij vlagen flonkerend voetbal. FC Uitgeest kon in die fase niet anders dan zich ingraven rond de 16 meter.
Gaandeweg wisten de gasten zich onder de Wormerveerse druk uit te spelen mede omdat de twijfel toesloeg aan Fortuna W zijde. Maarten moest aan de bak en trad uiterst alert handelend op en leek ons aan de 1-0 ruststand te helpen. Gezien de vele aanvallende activiteiten aan Fortuna W zijde zou dat een meer dan terechte tussenstand zijn geweest. Toch is het FC Uitgeest dat op slag van rust een vrije trap bij de tweede paal tot doelpunt weet te promoveren. Het flonkerende van het eerste half uur was al een tijdje weg bij Fortuna W en FC Uitgeest wist zich met prima spel aanvallend goed te manifesteren. Het spel golft op en neer en voor de neutrale bezoekers was het zo’n partij van ‘waar voor je geld’. De supporters van de thuisclub dachten daar ongetwijfeld anders over. De echte overtuiging leek weg te vloeien waar FC Uitgeest juist kracht putte uit het verloop.
Aan beide kanten diverse situaties waar best een doelpunt uit had kunnen ontstaan, maar de scherpte leek te ontbreken. In de 80e minuut zijn het de bezoekers die goed gebruik maken van een defensieve fout aan Fortuna zijde en zo staat er een 1-2 stand op het scorebord. Dat maakt dat de gastheer een alles of niet offensief moet starten om de schade te beperken. Het maakt dat de prima leidende arbiter Nausad Mahabali een aantal gele kaarten uit zijn borstzak moet trekken. Hoewel het echte geloof aan Wormerveers zijde weg lijkt te ebben leeft de hele Wormerveerse gemeenschap op als Ivan in de eindfase van het gevecht in de 16 wordt neergehaald. De scheidsrechter kan niet anders dan naar de strafschopstip te wijzen. Spits Jordi neemt zijn verantwoordelijkheid en neemt de pingel. Zijn schot gaat helaas over het heiligdom van doelman Walbeek en meteen daarna klinkt het laatste fluitsignaal.
De nederlaag komt op en rond het veld hard aan waar men in Uitgeester kring meer dan tevreden is. Waar ligt het aan? Het blijkt dat Fortuna erg afhankelijk is van spits Jordi. Als hij ze niet scoort lijkt er geen andere kandidaat te zijn om dat te doen. Na een prima zege op AFC’34 is dit eigenlijk een onbegrijpelijke nederlaag tegen een Uitgeest dat ongetwijfeld haar beste wedstrijd van dit seizoen heeft gespeeld.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl