Belangrijke zege FC Zaandam op sv Marken

Zaandam- De uitslag van vorige week zaterdag van FC Zaandam, 2-3 winst tegen een directe concurrent- om het behalen van de nacompetitie- FC Almere voor een goed gevoel in het Zaanse kamp. Zaterdagmiddag stond er voor FC Zaandam de belangrijke wedstrijd op het programma tegen SV Marken. De uitwedstrijd nog in de herinnering bij de Zaandammers waar pas na ruim 10 minuten blessuretijd SV Marken een gelijkspel uit het vuur sleepte en nog op 2-2 kwam.
De 1e fase op de groene grasmat was vooral aftasten geblazen. Klein kansje voor Brain Klein Reesink maar zijn schot uit de 2e lijn werd gesmoord door de verdediging van SV Marken.
De snelheid van Cerezo Hartgers in de 5e minuut was te machtig voor de verdedigers van SV Marken met een uitstekende actie speelde Cerezo zich mooi vrij en zijn afwerking was perfect 1-0.
FC Zaandam oogde scherper dan SV Marken maar in de 13e en 15e minuut waren er zowaar wat aanvallende aspiraties waarbij de voorwaartsen dreigend voor het doel van Jory Witlam kwamen. Echter gescoord werd er niet.
SV Marken kwam steeds beter in de wedstrijd maar de bal lag na een prima aanval in het net bij SV Marken. Hatim el Abbassi liet de keeper van SV Marken kansloos en tekende de 2-0 aan.
Nadir Djeddi kreeg een paar overtredingen te voortduren en bleef op het veld liggen maar kon gelukkig doorspelen. De ruststand van 2-0 werd bereikt. Direct na de rust FC Zaandam tweemaal direct gevaarlijk en het was nu Zino Hartgers die de keeper kansloos liet met een mooie uithaal. 3-0. Wat een luxe voor de thuisclub. Daar waar SV Marken gevaarlijk kon worden was het tekens weer uitblinker Jory Witlam die FC Zaandam op de been hield met geweldige reddingen. In de 73e minuut was het Tijs Klaver die iets terug kon doen voor de bezoekers 1-3. Haast was geboden voor de bezoekers uit Marken, keeper Jory Witlam hield de bal vast en kreeg een beuk van een speler van SV Marken. Oliedom met een uitstekende scheidsrechter die de speler met een direct rode kaart het veld afstuurde. In de 75e minuut was het over en uit voor SV Marken, na geklungel door de onzekere keeper van SV Marken was het Cerezo Hartgens die de 4-1 kon maken.
Nadir Djeddi werd gewisseld voor Michael Nguyen, ook Brian kon niet meer verder spelen en werd vervangen door Marc Molenaar,Luuk Steenkamp had wederom zich goede wedstrijd kunnen belonen maar zag zijn schot op de kruising belanden. Een mooie aanval van FC Zaandam en met 2 man voor de keeper zag Cerezo Michael Nguyen er beter voor staan tikkie opzij en Michael kon de bal in het lege doel schieten dachten wij echter een duw in zijn rug voorkwam de 5-1 en de bal ging naast. Er werd nog tweemaal gewisseld aan de kant van de gastheren: Erkan Malkoc en Bodhi Smis kwamen de linies nog versterken. Met een 4-1 overwinning op zak mag het voor FC Zaandam wel heel raar lopen wil het de nacompetitie niet halen.
Zaterdag 23 april 2022, 2e klasse zaterdag.
FC Zaandam- SV Marken 4-1 (2-0)
Opstelling: FC Zaandam: Jory Witlam, Lars van Vliet, Jayson Sambo, Mounir Raji. Brian Klein Reesink, Hatim el Abbassi, Luuk Steenkamp, Cerezo Hartgers, Zino Hartgers, David Zwiebel. Nadir Djeddi,
Wissels:, Erkan Malkoc, Mark Molenaar, Michael Nguyen, Bodhi Smis
Door: Hennie van den Berg
Foto`s: Jan Pieter Schouten
Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl