Spectaculaire remise Jong AZ in Rotterdam

Rotterdam- Jong AZ en Excelsior Rotterdam zijn vrijdag in een spectaculair duel in balans gebleven. In het Van Donge & De Roo Stadion scoorden beide ploegen driemaal en mistten de Rotterdammers twee strafschoppen: 3-3. Loek Postma maakte zijn profdebuut.
De eerste kansen ontstonden na ruim tien minuten. Excelsior-verdediger Nikita Vlasenko kreeg zijn hoofd tegen een hoekschop en knikte over. In de directe tegenstoot was ook Jong AZ gevaarlijk. Via Soulyman Allouch en Ricuenio Kewal kwam de bal bij Buurmeester, wiens volley hetzelfde resultaat opleverde: over.
Goal Buurmeester
In de 24e minuut had Buurmeester wel succes. De Rotterdammers kregen een voorzet niet weg, waarna de Jong AZ-middenvelder in twee instanties raak schoot: 0-1.
Langszij
Het antwoord van de thuisploeg – waar AZ-huurling Kenzo Goudmijn in de basis stond – liet niet lang op zich wachten. In de dertigste minuut trok Reuven Niemeijer de stand weer gelijk: 1-1.
Gekeerde penalty
Nog geen vijf minuten later had daar ook een tweede goal bij kunnen komen. Na een overtreding van Finn Stam ging de bal op de stip, maar Reus keerde de penalty van Dallinga.
Nieuwe kans
In de 55e minuut kreeg Excelsior een nieuwe kans met een strafschop. Ditmaal ging Marouan Azarkan achter de bal staan, maar ook hij miste. Zijn schot ging naast.
Achtste van het seizoen
Jong AZ – waar Postma met ingang van de tweede helft debuteerde – profiteerde optimaal van de misser, want drie minuten later lag de 1-2 tegen de touwen. Buurmeester tikte een voorzet langs Van Gassel en maakte daarmee zijn achtste van het seizoen.
Andermaal gelijk
Na de tweede goal van Jong AZ was het Excelsior dat zich weer voor het Alkmaarse doel roerde. Niemeijer schoot Excelsior andermaal op gelijke hoogte: 1-2. Goudmijn raakte niet veel later de paal, waarna de rebound van Azarkan rakelings naast ging.
Van richting veranderd
In de 75e minuut nam Excelsior de leiding. Een door Postma van richting veranderde bal viel achter Reus in het doel: 3-2.
Veerkracht
Ook Jong AZ toonde veerkracht en zorgde in de 81e minuut dat het spectaculaire duel een zesde goal kreeg. Ditmaal was het Fedde de Jong die scoorde: 3-3.
Vrije schietkans
In de absolute slotfase kregen beide teams kansen de wedstrijd op hun naam te schrijven. Bij Jong AZ was de mogelijkheid voor Jayden Addai, die vrij kon schieten. Van Gassel redde echter knap. Aan de overzijde moest Reus optreden bij een pegel van Brandon Ormonde-Ottewill. Het spektakelstuk kreeg zodoende geen winnaar.
Martens: ‘Minste eerste helft van het seizoen’
“We speelden misschien wel onze minste eerste helft van het seizoen”, vertelde trainer Maarten Martens. “Ik heb de jongens in de rust ook laten weten dat wat ze lieten zien qua agressiviteit en in de uitvoering van het plan niet goed was. Wel kon deze wedstrijd alle kanten op. Wij verdienden het niet hier met drie punten weg te gaan, maar het had wel gekund. Het positieve is dat we drie keer scoren en een aantal jonge spelers, waaronder een debutant, weer minuten konden maken.”
WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Excelsior Rotterdam – Jong AZ 3-3 (1-1)
Keuken Kampioen Divisie
Opstelling Excelsior Rotterdam: Stijn van Gassel; Siebe Horemans, Nathan Tjoe-A-On (77. Brandon Ormonde-Ottewill), Abdallah Aberkane (86. Nikolas Agrafiotis), Nikita Vlasenko; Joshua Eijgenraam (61. Julian Baas), Reuven Niemeijer, Kenzo Goudmijn; Michael Chacón (61. Serano Seymor), Thijs Dallinga, Marouan Azarkan.
Opstelling Jong AZ: Beau Reus; Robin Lathouwers, Finn Stam (46. Loek Postma), Tijs Velthuis, Milos Kerkez (46. Misha Engel); Peer Koopmeiners (65. Jayden Addai), Zico Buurmeester, Bram Franken (82. Damienus Reverson); Fedde de Jong, Ricuenio Kewal, Soulyman Allouch (65. Iman Griffith).
Scoreverloop: 24. Buurmeester 0-1, 30. Niemeijer 1-1, 58. Buurmeester 1-2, 66. Niemeijer 2-2, 75. Postma 3-2 (e.d.), 81. De Jong 3-3.
Gele kaarten: Stam (Jong AZ).
Rode kaarten: –
Bijzonderheden: 36. Dallinga mist strafschop, 55. Azarkan mist strafschop (beiden Excelsior).
Scheidsrechter: Sam Dröge.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl