Jong AZ naar De Kralingers

Zaanstad- Voor Jong AZ staat vrijdag een bezoek aan Rotterdam op het programma. De ploeg van trainer Maarten Martens speelt dan in het Van Donge & De Roo Stadion tegen Excelsior. De aftrap is om 20:00 uur.
Jong AZ ging afgelopen vrijdag onderuit tegen ADO Den Haag. In Zaanstad scoorde Thomas Verheydt halverwege de tweede helft de enige goal: 0-1.
Basisdebuut
De zestienjarige Jayden Addai – die een week eerder bij FC Emmen nog zijn eerste minuten op profniveau maakte – begon tegen ADO voor het eerst in de basis. Hij zou aanvankelijk vanaf de bank starten, maar doordat Maxim Dekker in de warming-up afhaakte verscheen hij aan de aftrap.
Eerste minuten Van Aken
Ondanks de nederlaag was het ook voor Jurre van Aken een bijzondere avond. De vleugelverdediger maakte in de 83e minuut zijn profdebuut.
Dertien AZ Jeugd-spelers
Van Aken was daarmee de dertiende AZ Jeugd-speler die dit seizoen zijn entree maakte op profniveau. Ricuenio Kewal, Misha Engel, Viktor Christiansson, Nick Koster, Mexx Meerdink, Lewis Schouten, Wouter Goes, Tom Kerssens, Damienus Reverson, Finn Stam, Ro-Zangelo Daal en Addai gingen hem voor. Ook speelden Vasilios Pavlidis en Milos Kerkez – beiden overgenomen van andere clubs – bij de beloften hun eerste AZ-minuten.
Remise
Excelsior speelde in zijn laatste wedstrijd gelijk tegen MVV Maastricht. In het verre Limburg kwamen de bezoekers vroeg op voorsprong door een goal van Reuven Niemeijer, maar trok MVV de stand al snel weer gelijk. Hierna kwamen beide ploegen niet meer tot scoren, waardoor de wedstrijd eindigde in 1-1.
Nacompetitie
De Rotterdammers bezetten momenteel de vijfde plaats in de Keuken Kampioen Divisie en lijken zich te kunnen opmaken voor de nacompetitie. Over 35 wedstrijden vergaarde de ploeg 63 punten. Dat deed het met negentien zeges, zes remises en tien nederlagen.
Topscorer
Excelsior-aanvaller Thijs Dallinga is de topscorer van de competitie. Hij was al goed voor 31 goals en laat daarmee Thomas Verheydt (ADO, 29 goals) en Robert Mühren (FC Volendam, 27 goals) achter zich. Ook Niemeijer is goed op schot. Hij was al zestien keer trefzeker en gaf ook twaalf assists.
Azarkan en Dallinga
Jong AZ en Excelsior stonden vijfmaal eerder tegenover elkaar. Drie daarvan werden gewonnen door De Kralingers, één bleef gelijk en eenmaal wonnen de Alkmaarse beloften. De laatste ontmoeting werd 0-2 voor Excelsior. Op het AFAS Trainingscomplex waren Marouan Azarkan en Dallinga trefzeker.
Arbiter
De wedstrijd staat vrijdag onder leiding van Sam Dröge. De arbiter wordt langs de lijnen bijgestaan door Jordi Been en Jari de Koning. Florian Lodeweegs is aangesteld als vierde official.
Live
Excelsior – Jong AZ is te volgen via het Twitter-account van AZ en het schakelprogramma van ESPN, waar later die avond ook highlights te zien zijn.
Helmond Sport
Volgende week vrijdag speelt Jong AZ zijn laatste thuisduel van het seizoen. De wedstrijd op het AFAS Trainingscomplex begint om 20:00 uur.
Programma Keuken Kampioen Divisie
Vrijdag:
Excelsior Rotterdam – Jong AZ
FC Den Bosch – FC Volendam
FC Emmen – Roda JC
Helmond Sport – De Graafschap
NAC Breda – FC Dordrecht
Telstar – FC Eindhoven
TOP Oss – Almere City FC
Zondag:
ADO Den Haag – Jong FC Utrecht
Maandag:
Jong Ajax – VVV-Venlo
Jong PSV – MVV Maastricht

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl