Zaterdag 1 van Fortuna Wormerveer overklast cvv Blauw-Wit W

Wormerveer- Na 38 minuten, met bij vlagen oogstrelend voetbal door de thuisploeg, stond er in Wormerveer 5-0 op het digitale scorebord. Dan kun je gerust stellen dat de bezoekers uit Westknollendam in die fase overklast werden. Er kwam uiteindelijk nog een treffer bij waardoor een echte afstraffing door de blauw witten werd voorkomen.
De behoudende tactiek van trainer Pieter van Netten had niet het gewenste effect. De snelle positiewisselingen van de Fortuna Wormerveer spelers, de vaardigheid aan de bal en ragfijne passes, zorgde voor continue dreiging voor de cvv Blauw-Wit W goal. Na twee minuten was het Julion die een snelle aanval doeltreffend afrondde, 1-0. De blauwhemden uit Wormerveer kwamen daarna eenmaal gevaarlijk door maar dit leverde uiteindelijk niets op. Fortuna Wormerveer bepaalde en heerste verder aan de bal.
In de 20e min een prachtige dieptepass van Robin van de Poll op zijn maatje Dani van Egmond, die heel bekwaam afrondde, 2-0. Kort daarna werd de genadeklap uitgedeeld door Yannick die een steekpass van Ran keurig binnenschoot, 3-0. De score liep verder op door de sterk spelende Jaden Karg. Hij schoot technisch bekwaam binnen na een prima pass van Yannick, 4-0. En Klopper was nog niet klaar want in minuut 38, schoot hij de 5-0 binnen na een geweldige bal van Coen. Vlak voor rust wat schade aan de kant van Fortuna Wormerveer want zowel Julion als Dani raakten geblesseerd.
In de rust kon trainer Marcel dit repareren door Kay Bruinendael, Skip en Matthijs in te brengen en kort na rust ook nog Wouter Swart binnen de lijnen te brengen.cvv Blauw-Wit verdient een compliment om na rust wel volle bak te spelen en werd keeper Björn nog een paar keer op de proef gesteld. Maar de 38 jarige goalie liet zich niet verrassen en dook stijlvol een bal onder de lat vandaan.
Het was echter een andere keeper die later de aandacht trok. Reserve doelman Justin Jager viel namelijk in de 79e minuut in voor de moegestreden Jaden. Justin liet gelijk in zijn eerste twee duels merken hoe fysiek sterk hij is maar nog mooier was dat zijn echte balcontact in de 84e minuut gelijk een goal werd. Hij rondde een slimme voorzet van Kay bij de 2e paal alert af, 6-0.
Aanvoerder Ian MacDonald was na afloop tevreden en hij is bezig met zijn laatste wedstrijden voor Fortuna. Over een paar weken wordt zijn indrukwekkende carrière afgesloten en dat doet hij het liefst met een prijs.
Foto`s: Theo van Vlaanderen

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl