Vanaf 11 april geen uitstel meer mogelijk vanwege corona

Zaanstad- In categorie A van het veldvoetbal en in categorie A én B van het zaalvoetbal is het niet meer mogelijk uitstel te vragen vanwege corona.
Om de voortgang van de competitie te waarborgen is besloten dat per heden (maandag 11 april) het niet meer mogelijk is om in categorie A van het veldvoetbal en in zowel categorie A als B van het zaalvoetbal uitstel te vragen vanwege corona. Daarnaast zien we dat de noodzaak om uitstel voor corona aan te vragen minder aanwezig is door het fors dalende aantal coronabesmettingen en het aangepaste overheidsbeleid.
Veldvoetbal
De laatste weken voor het eind van de competitie willen we bij voorkeur geen doordeweekse wedstrijden meer inplannen om te kunnen waarborgen dat de laatste twee wedstrijdronden gelijktijdig worden afgerond. Het aantal doordeweekse inhaalmomenten voor het veldvoetbal is beperkt in de maand mei. We zien dat in meerdere competities al gebruik wordt gemaakt van de doordeweekse inhaalmomenten in mei en dat het aantal mogelijkheden om in te halen voor teams steeds beperkter wordt. Om te zorgen dat de nacompetitie tijdig kan beginnen is het noodzakelijk om het aantal beschikbare doordeweekse inhaalmomenten vrij te houden voor eventuele andere tegenslagen, bijvoorbeeld voor een afgelasting door weersomstandigheden.
Zaalvoetbal
In het zaalvoetbal zien we dat sporthallen regionaal niet of nauwelijks meer beschikbaar zijn in mei en juni. Hierdoor bestaat het risico dat door uitstel de competities niet meer tijdig worden afgerond. Voor het zaalvoetbal geldt dat er zowel in de categorie A en B geen uitstel vanwege corona kan worden aangevraagd.
Met het besluit gaat vanaf heden de reguliere regelgeving gelden voor het uitstellen van wedstrijd in categorie A. Dit betekent dat wedstrijden in het zaalvoetbal alleen uitgesteld kunnen worden vanwege een sterfgeval binnen de vereniging.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl