Jong AZ verliest bij koploper Emmen

Emmen- Jong AZ is vrijdag zonder punten teruggekeerd uit Drenthe. Op bezoek bij FC Emmen ging de ploeg van trainer Maarten Martens met 3-0 ten onder. De zestienjarige Jayden Addai maakte zijn profdebuut, Vasilios Pavlidis kwam voor het eerst als AZ’er in actie.
In een sfeervol De Oude Meerdijk begonnen de gastheren sterk en dat zorgde al in de derde minuut voor een goal. Emmen slingerde een vrije trap voor doel en daaruit kon Miguel Araujo binnenkoppen: 1-0. Niet veel later was ook Ole Romeny gevaarlijk, maar Sem Westerveld plukte zijn inzet uit de hoek.
Kranig verweer
Na de openingsfase ging de Drentse storm wat liggen en werden met name op het middenveld veel fysieke duels uitgevochten. De Alkmaarse beloften verweerden zich daarin kranig en zochten naar openingen in de achterhoede van de lijstaanvoerder. Hoewel die slechts sporadisch werden gevonden kwamen onder meer Soulyman Allouch en Ernest Poku gevaarlijk voor doel. Tot schietkansen leidde dat aanvankelijk niet.
Door de as
In de 37e minuut was daar plots een grote Jong AZ-kans. Na een combinatie door de as kwam de bal via Zico Buurmeester bij Fedde de Jong, die vervolgens rakelings naast schoot.
Direct weer raak
Ook na rust waren de mogelijkheden aan weerszijden schaars. De eerste ontstond pas weer in de 64e minuut en toen was het voor Emmen direct weer raak. Romeny volleerde een voorzet langs Westerveld: 2-0.
Afdrukken
In de slotfase – waarin Addai (16) zijn profdebuut maakte en Pavlidis voor het eerst als AZ’er in actie kwam – maakte Emmen ook nog een derde goal. Rui Mendes kwam vrij voor het Jong AZ-doel, drukte af en bepaalde de eindstand daarmee op 3-0.
Velthuis: ‘Daardoor geven we het weg’
“Ik vond dat we tot de zestigste minuut niet voor Emmen onder deden”, vertelde aanvoerder Tijs Velthuis. “Uiteindelijk is het jammer dat we op een ietwat kinderlijke manier de goals tegen krijgen. Daardoor geven we het weg. We krijgen al snel een doelpunt tegen door dat we niet scherp zijn in de dekking bij een vrije trap. Emmen was heel zakelijk, maakt zijn kansen af en wint daardoor met 3-0.”
WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
FC Emmen – Jong AZ 3-0 (1-0)
Keuken Kampioen Divisie
Opstelling FC Emmen: Michael Brouwer; Keziah Veendorp, Miguel Araujo, Jeroen Veldmate (58. Aurnaud Luzayadio), Lorenzo Burnet (40. Jeff Hardeveld); Jari Vlak (58. Lucas Bernadou), Oussama El Azzouzi, Rui Mendes; Ole Romeny (82. Azzeddine Toufiqui), Jasin Assehnoun, Reda Kharchouch (82. Metehan Güclü).
Opstelling Jong AZ: Sem Westerveld; Robin Lathouwers, Finn Stam, Tijs Velthuis (82. Vasilios Pavlidis), Misha Engel (69. Fons Gemmel); Zico Buurmeester, Fedde de Jong (69. Bram Franken), Peer Koopmeiners; Ricuenio Kewal (69. Jayden Addai), Ernest Poku, Soulyman Allouch.
Scoreverloop: 3. Araujo 1-0, 64. Romeny 2-0, 81. Mendes 3-0.
Gele kaarten: Engel (Jong AZ).
Rode kaarten: –
Scheidsrechter: Ingmar Oostrom. bron:az.nl

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl