Voorlaatste plaats ZCFC na 0-5 nederlaag HCSC

Wijdewormer/Zaandam- De zaterdagvoetballers van ZCFC zitten in zwaar weer. De ploeg van interim trainer Don Koehorst lijdt zijn vijfde nederlaag op rij en dat resulteerde voor ZCFC in een voorlaatste plaats in de 3e klasse.
In een ’zespuntenduel’ afgelopen dinsdag avond tegen HCSC uit Den Helder zag ZCFC dat de blauwwitten de oranjehemden op de ranglijst passeerden. Met een uitslag van 0-5 werd het Zaans Oranje afgedroogd. ZCFC begon aardig maar kreeg na een half uur kreeg spelen een penalty tegen. Daan Luckfiel veroorzaakte een penalty welke de stand-in keeper van ZCFC- jo-18 doelman Joppe Volcklandt- niet onschadelijk kon maken. Tot overmaat van ramp slaagden de bezoekers er ook nog eens in om op slag van rust de 0-2 binnen te prikken.
ZCFC begon de tweede helft wat slap maar leefde naar mate de 2e helft bezig was steeds meer op en kregen wat kansjes. Toch viel het volgende doelpunt aan de verkeerde kant door een van richting veranderd schot. Vervolgens probeerde de coach nog iets te forceren maar dat haalde niets uit want de bezoekers konden vervolgens het net nog tweemaal vinden.
Het belang van de drie punten in deze wedstrijd was vooraf bekend maar ZCFC kon de energie niet in de wedstrijd leggen. Iets wat tegen FC Castricum beter lukte. Dat duel werd nipt met 2-1 verloren en had voor houvast moeten zorgen. De situatie is penibel maar niet onomkeerbaar waardoor de spelers voor de ommekeer moeten gaan zorgen. Dat besef zal er in de volgende paar wedstrijden moeten zijn. Zaterdag 9 april ontvangt het Zaans Oranje het sterke Olympia Haarlem dat met 4 punten achterstand op koploper Koninklijke HFC prima meespeelt om de titel. De week daarop zal ZCFC ook weer voor een goed resultaat moeten vechten. Dan in het uitduel op zaterdag 16 april met mede degradatie kandidaat asv Blauw Wit dat rode lantaarndrager is. Er wachten ZCFC nog tien lastige wedstrijden met een zwaar programma. Toch zal een overwinning op korte termijn de ploeg van Don Koehorst al wat lucht kunnen verschaffen want de ploegen de vanaf positie 7 zijn allen verre van veilig. Nummer 7 ADO`20 heeft met een wedstrijd meer gespeeld slechts twee punten meer bij elkaar gesprokkeld dan ZCFC. Dit geeft aan dat alles nog mogelijk is. Maar dan zal de ploeg wel snel uit de neerwaartse spiraal moeten komen.
Dinsdag 5 april 2022 ZCFC-HCSC 0-5.
Foto`s: Theo van Vlaanderen